Uniaika koitti joskus puolenyön maissa, ja laitettuani pedin soffalle piti hetki vielä leikkiä ja pelata "metsästä varvas peiton alta" -peliä. Hinku voitti.

Hinku nukkui melkein koko yön kaulan vieressä, ja heräsin tietysti aina kun piti vaihtaa asentoa. Alitajuisesti kai varoin pientä sinttiä, etten jyrää sitä vallan alleni kun kierähdän sulokkaasti. Nukahtamisen jälkeen Hinku oli tainnut pelästyä sitä kun (kuulemma) sätkin jonkun verran siinä, ja oli siirtynyt omaan pesäänsä turvaan. Sieltä se katseli suurella silmällä, kun ensimmäisen kerran heräsin ja ihmettelin että missäs pikkusintti on. Heti kun se huomasi että hereillä ollaan, tultiin kipin kapin takaisin viereen ja siinä sitten nukuttiin vierekkäin aina aamuseiskaan asti.

Huushollin vanhat konsultit olivat jo aamusta hereillä, ja kävivät ovella välillä vahtimassa ja/tai suhisemassa. Mitään kovin vakavaa ei silti ole havaittavissa, lähinnä annetaan ymmärtää että tuommoisen mikroskooppisen kissan paikka on ruokaketjussa alimpana. Eli annahan mami evästä, aamu on jo! Hinku ei tästä säikkynyt, vaan lähti tutkimaan huushollia. Makkari, keittiö ja olkkari tulikin siinä sitten syynättyä, ja kun vielä ruokakeiju oli käynyt täyttämässä kupin, oli massu pinkeänä hyvä käydä uudestaan unille. Itsekin nukuin kuin pieni possu aina puolillepäivin, jolloin Jussi kävi ilmoittamassa että nyt olisi sopiva hetki nousta. Taisi olla hiukan univelkaa viime viikosta...

Päivä on mennyt Hinkua rapsutellessa ja ihmetellessä. Työhuone on selkeästi nyt turvahuone, ja sen uumenista on hyvä tehdä attentaatteja muihin huoneisiin. Kylppärin lattialämmitys oli kova juttu, mutta siellä oli Jättiläiskissojen pelottava pellettivessa. Yksinolo ei ole yhtään kivaa, ja ihmisten kädet on näköjään tarkoitettu yksinomaan rapsuttamiseen. Istun nyt työhuoneen sohvalla sekä Hinku että läppäri sylissä tätä kirjoittamassa, ja touhun torpedoi melko tehokkaasti neljä tassua jotka härkkivät näppäimistöä ja käsiä. Sylipaikasta tulee vielä taistelu, yleensä Remu on se joka vaatii päästä läppärin tilalle.