Cissen vauhti on tuntunut vain kasvaneen sen jälkeen, kun takapäästä lähti ylimääräinen painolasti. Otus on nyt ilmeisesti painojakaumaltaan tasapainossa, ja drag race eteisestä keittiön kautta makkariin sujuu (jos mahdollista) entistä vauhdikkaammin. Mopo tosin karkaa välillä käsistä, ja koko kissa menee nelitassuluistossa tangentin suuntaan.

Käväisin päivän reissun saksanmaalla, enkä ole vielä eläissäni saanut niin jäätävää kyytiä kuin Düsseldorfilaisen taksin takapenkillä keskiviikkona. Loikkasin lentoasemalta taksiin, ja kuski hymyili vielä tässä vaiheessa. Kun olin sanonut mihin on matka (Nokian konttorille, danke), venähti naama ja kuski rupesi mutisemaan itsekseen jotain painokelvottoman kuuloista. Ilmeisesti taksisuharitkaan eivät pidä siitä, että Nokia sulkee tehtaan siitä naapurista.

Torstaina etäpäiväillessä nostelin pöydän ja tuolin takapihalle, ja istuskelin hetken auringossa töitä tekemässä. Koko konsulttikissalauma oli ulkona, ainakin osittain. Laajarunkokissat olivat valjaissa ja narun päässä, Cisse sensijaan tuli epäluuloisesti tassu kerrallaan ulos. Ja pakeni kauhuissaan takaisin sisään, kun naapuri käynnisti auton.

ulkoilu1.jpg

ulkoilu2.jpg

ulkoilu3.jpg

ulkoilu4.jpg

Houdini-Nemo teki taas karkaustempun. Koko hulabaloo alkoi siitä, kun herra tuli ylpeänä tässä vaiheessa jo häntänsä menettänyt sisilisko suussaan patsastelemaan. Puutuin asiantilaan, ja lisko pääsi livahtamaan rappusten alle. Tästä hermostuneena Nemo koitti ensin metsästellä rappusten alla lymyävää saalistaan, ja meni lopulta keskelle pihaa möksöttämään. Ja riuhtaisi itsensä sekunnissa valjaista irti. Vapauden huuman haihduttua herra tosin tuli omatoimisesti takaisin, eikä edes sätkinyt kun puin valjaat takaisin päälle.

Illemmalla lenkkeillessä oli taas kaikki ärsytysmomentit läsnä. Kengännauhat aukesivat vaikka kuinka monta kertaa, remontoitu polvi kipeytyi ja kunto loppui kesken kaiken. Vain penikkatauti puuttui. Täytyy käydä hommaamassa uudet lenkkarit (vanhat on joka tapauksessa loppuunjuostu) ja polvituki, parempaa kuntoa ei taida mistään kaupasta saada. Lenkille lähtiessä oli maailmanlopun väsymys, pää kipeä ja muutenkin vähän hontelo olo, lenkin jälkeen olo oli huomattavasti parempi ja pirteämpi. Endorfiinihumala on ihana asia!