Nemon aamutoimiin kuuluu nykyään palvelusväen moitiskelu. Hammaskaluston kunnossapidon takia on aamuisin tarjolla vain kuivamuonaa, joka kuitenkin tarjoillaan aivan vääräoppisesti tuoreen ruuan kipoista. Kissojen ruokapöydässä on siis kuivanappuloille oma iso kuppinsa, ja kolme kuppia tuoreelle eväälle. Nemon mielestä nappulat kuuluvat nappulakuppiin ja tuore ruoka niille varattuihin kuppeihin, ja tästä poikkeaminen on aivan ilmiselvä möksötyksen ja kommentoinnin paikka. Tänä aamunakin oli kissojen ruokapöydässä asiat aivan väärissä paikoissa, ja Nemo moitiskeli minua sen ajan kun lehdenluku ja kahvinjuonti kesti. Jussin noustua oli Nemo välittömästi ilmoittamassa hänellekin, että henkilökunta kaipaa hiukan koulutusta.

Cisse sen sijaan on yhtä tyytyväinen tai tyytymätön murkinaan, tarjoiltiin se mistä tai missä tahansa. Mielenkiinto kohdistuu yleensä kaikenlaiseen epäolennaiseen, kuten esimerkiksi sulatettavaan pakastimeen. Ovi auki retkottava pakkanen oli ihmetyksen paikka, ja jääkönttejä piti välillä käydä härkkimässä. Jää oli kylmää, ja siitä sydämistyneenä Cisse tuijotteli hetken pakastinta. Kunnes taas piti härkkiä, havaita jään kylmyys, ja tuijotella pakastinta. Saisikohan tästä tehtyä jonkunlaisen ikiliikkujan...

 

 

Lintulaudalla on nähty lisää eläimistöä. Ennen lumimyräkkää laudalla vieraili käpytikka ja mustarastas, ja kolme närheä käy melko säännöllisesti hotkimassa pähkinät. Mustarastas on tainnut havaita pihapuun hyväksi paikaksi, sillä bongasin aamulla pörröisen mustanpuhuvan linnun oksien lomasta. Olikohan se odottamassa aamiaistarjoilua, vai Nemon tapaan ilmaisemassa tyytymättömyyttään tarjoilujen laatuun? 

 

 

 

Oranssinokkainen lennonjohtaja valvoo lintulaudan ilmatilaa