Lisää hilpeitä engrish-havaintoja on sattunut silmään. Punttisalilla on suihkuosaston rappuset nyt havaittu liukkaiksi ja merkitty kyltein. Askelmien reunat myös teipattu...liukkaalla muoviteipillä. Kyltissä lukee englanniksi "slips carefully". Okei, liukastuminen pitää suorittaa varovasti. Saunan ja höyryhuoneen edessä on edelleen samat "don't wear slipper in sanna" -kehotukset, ja kori johon lipokkaat pitää lopuksi palauttaa on nimeltään "department slipper recovery". Lisäksi matkalla Yaxiuhun myydään herelmiä ja kukkia.

Saakohan täältä myös sidontaa?
herelmia.JPG


Eilen oli Beijingfinns-porukan pikkujoulut Koongxi Koongxi -nimisessä ravintolassa. Sitä ennen olimme Marian ja Helin kanssa sopineet tapaavamme Den-nimisessä raflassa siinä Yaxiun vieressä. Paikka on länkkäreiden suosiossa, ja siellä kuulemma yksinäinen kiinatar on yleensä kovasti seuraa vailla... Nappasimme Marian kanssa taksin...ja kuski tuntui olevan aivan eksyksissä. Denin osoitetta ei ollut matkassa, joten kohteeksi annettiin Yaxiu. Paikka on siis erittäin tuttu ihan kaikille, koska kaikki turistit säntäävät joko sinne tai Silk Markettiin. Kuski manasi, ihmetteli ja soitti lopulta jonnekin. Maria nauroi, että minun kanssani joutuu aina taksiin, jonka kuski on ihan pihalla ja/tai yrittää pissiä silmään. TÄMÄN takia yleensä kävelen joka paikkaan :-)

Paikan päällä oli ilmaista olutta, viinistä joutui maksamaan. Ja kuvaajia kieppui ympärillämme jatkuvalla syötöllä. Kuvia sai myöhemmin ostaa pienellä summalla, ja osa otoksista oli ihmeen onnistuneita. Ruokailun jälkeen alkoi ohjelma, ja ensimmäisenä vuorossa oli Abbaa coveroiva porukka. Shown taisivat kuitenkin varastaa parta vinossa joraavat joulupukit. Pukeilla oli välillä sellaiset koreografiat että oksat pois. Parhaat palat jäi tietysti tallentamatta, kun kännykästä loppui tila. Tässä kuitenkin pieni pätkä Mamma Miaa.

Ennen tanssilattian valloittamista oli pukeilla ollut täysi työ jaella lahjoja. Meidän pöytäämme ilmestyi tequila-pullo, ja jonkun aikaa Helin ja muiden kanssa juoruttuani ja pöytään palattuani oli pullo mystisesti tyhjentynyt. Ja muutamalla pöydässä istuvalla hiukan lasittunut katse... Hetken aikaa tanssittuamme bändin tahtiin (pogoamiseksi se meni, kun soittivat välillä vanhaa suomipunkia!) oli kuitenkin aika roudata "ikinä en enää juo tekiilaa" -mantraa hokeva Maria kotiin. Kello oli siinä vaiheessa tosin jo melko paljon, ja ihan kreivin aikaan lähdimme. Joku joi eilen viinaa minunkin suullani, ja nyt on hiukan hutera olo. Onneksi olin varautunut - kämpässä on sipsejä, limpparia ja kirjoja joissa on paljon kuvia muttei turhan paljon tekstiä.