Kotimaassa syön yleensä aamiaista vasta duunipaikalla aamukahvihetken yhteydessä, ja käyn hakemassa alhaalta kanttiinista sämpylän täytteineen. Täällä on myös aamiaista tarjolla, mutta sämpylöitä ja kahvia on turha koittaa hakea. Uskaltauduin eilen maistamaan paikallista aamiaista, ja ihan hyväähän se oli. Erilaista, mutta hyvää. Tänäaamuna käväisimme Lulun kanssa myös aamiaisella, ja ikuistin kummankin murkinat. Itselläni on kasvistäytteinen höyrytetty taikinanyytti, tofua, vihanneksia ja teevedessä keitetty kananmuna. Ihan oikeasti, täällä lykätään kananmunan keitinveteen vihreää teetä. Ihan hyvänmakuinen siitä kananmunasta näinkin tulee.

Mutta missä on kahvi?!
aamiainen_nokialla.jpg

Eilen kävin sovittamassa tilaamaani juhlapukua. Printtasin siis netistä kuvan, kävelin se kourassa räätälin luo ja valitsin kankaan. Ja nyt oli totuuden hetki - ensimmäinen sovitus. Riepu oli kursittu kasaan sitä varten, ja vuori ja viimeistely puuttuivat tyystin...mutta hyvältä se silti vaikutti. Pari pientä muutosta vielä, ja perjantaina saan valmiin puvun matkaani.

Puolivalmis luomus, neuloja siellä täällä
puolivalmis_puku.jpg

Tarkoitus olisi vielä teettää ainakin pitkä villakangastakki, niitä kun ei kotimaasta tahdo tälle apinarungolle löytää. Hihat on aina liian lyhyet, tai takki lepattelee yllä näyttäen kaljasaavin peitolta.