Nemo on tervehtynyt, ainakin fyysisesti. Kyllähän viikon pakkosyöttö ja -juotto nyt sen verran henkisiä vammoja aiheuttaa, että menee jonkun aikaa ennenkun olotila on taas zen. Sitä odotellessa voi möksöttää tasapuolisesti kaikille.

Henkisen tasapainon hakua saattaa hankaloittaa se, että Nemo oli viettänyt iloisesti koko päivän terraariossa iguaanien seurana. Se oli livahtanut aamuruokinnan aikana terraarion ovesta, ja jäänyt sille tielleen sitten. Sekä ötökät että kissa ovat yhtenä kappaleena, eikä suurempia henkisiä vaurioita ole näkyvissä. Iita kyllä yritti tarmokkaasti murtautua ulos mörskästään... Toisaalta terraariossa on uima-allas, neljä lämpölamppua ja pari tasoa jolla pötkötellä. Mikäs siellä on köllötellessä.

Lähikaupan ilmoitustaululla oli käsinkirjoitettu lappunen, jonka otsikko totesi painokkaasti "ETSINTÄ KUULUTUS!". Sisäinen kukkahattutäti oli jo tarttumassa kynään korjatakseen mitä korjattavissa on, mutta tajusin repun ja käsiväskyn ja kaiken olevan kotona. Kukkaro sentään oli matkassa. Ihmettelin jälleen kerran itsekseni sitä, miten nykyään tuntuu lappeen Rantoihin törmäävän joka hemmetin käänteessä. Ilta-Sanomissakin otsikoitiin kesällä nerokkaasti "Kissan pelastustehtävä johti ojaan". Kyse ei siis ollut sankarikissan myttyyn menneestä pelastustehtävästä, vaan palokunnan jampoista, jotka lipsauttivat autonsa lepikkoon ja kissa jäi puuhun odottamaan parempia pelastajia.

Mikä hemmetti siinä on, että noita yhdyssanoja ei osata? Eikö kukaan enää lue kirjoja? Oikeasti!? Oma akilleenkantapääni taitaa olla pilkkusäännöt, ainakin jos erästä pk-seudun Porsche-harrastajaa on uskominen. You know who you are ;-)

Remu telakoitui emoalukseen (tai isä-), ja nautti häiriöttömästä rapsuttelusta. Cisse lataa akkujaan jossain, ja innostuu varmasti taas muutaman hetken päästä piinaamaan vanhoja konsultteja. Kaikenlaisia läiskintämatseja on jo nähty, ja kuulemma painiessa suurinpiirtein koko Cissen pää mahtuu Remun suuhun. Nemo jatkaa neutraalilla linjallaan, ja paheksuu tasapuolisesti kumpaakin vouhkaajaa.

07022008057.jpg