Pekingiin jäätyy. Joko on suhteellisen lämmin mutta karsea smog, tai kirkasta mutta lämpötila pakkasen puolella ja hirveä tuuli.

Iglunkuvia ja huojuvia puita säätiedotuksessa, onpa lupaavaa
beijing_forecast.JPG

Nappasin Lindan ja Kikan mukaani Bodhiin reflexology foot massageen, ja sisään päästyämme kumpikin katseli silmät ymmyrkäisinä. Meidät ohjattiin huoneeseen, jossa oli kolme löhötuolia ja rahit. Ja hämyinen valaistus, hiljaista musiikkia ja muutenkin oikein mukava paikka. "Mä odotin jotain muovituolia ja loistelamppua" -tyylistä kommenttia kuului kummankin suusta. Saimme vielä saunavihdan tuoksuiset lämpimät yrttityynyt selän ja niskan taakse, ja selkänoja keikautettiin reilusti taaksepäin.

Itse hoito alkoi taas yläselän hieronnalla, jonka aikana kintut lilluivat jalkakylvyssä. Linda kunnostautui vastaamalla "ni hao Linda" oman hoitajansa johonkin kommenttiin. "Mitä, eiks se esitellytkään itteesä? Mitä mä äsken sanoin?" sai aikaan naurunremakan. Hetken päästä tosin Linda vaikersi, kun ukkeli löysi taas kipeän kohdan jalkapohjasta. Hänellä on vikaa ainakin niskassa, mahassa ja jossain kohtaa päätä. Oma ukkelini ei puhunut englantia ollenkaan, ja kun vinkaisin kipeän kohdan löytyessä ja kysyin että mikäs tuo on, sanoi Lindan ukkeli "baby home" ja osoitti alavatsaansa. Naureskelimme baby homeja ja päävikoja silmät kyynelissä.

Happy feet -delegaatio vetäytyi Take5:een, missä Juha ja Jukkis istuivat nenät punaisina ensimmäistä kaljaansa juomassa. Ihan järjettömän kokoinen sandwich-annos takaa sen, että laihtumista ei ainakaan tapahdu ja mittojen mukaan tilattuun kiinalaiseen mekkoon mahtuminen voi kohta tehdä tiukkaa. Samoin kun niihin ylitiukkoihin farkkuihin, jotka hirveällä metakalla tingin Silk Marketista. Onneksi stretch on keksitty... Myöhemmin Linda seisoi jääkaappini edessä ja kysyi "saanksmä ottaa sulta yhden ni haon?", tarkoittaen siis olutta (Tsingtao-merkkistä). Tehoturistin pää on selvästi pyörällä. Ni hao on muuten päivää kiinaksi.

Täällä on viime aikoina ollut ihan järjettömän smogista ja ilma on haissut pahalle, ja se varmaan on osasyy siihen että kolmatta viikkoa vaivaava flunssa ei ota lähteäkseen. Mokoman takia en pääse salille, ja lenkkeily smogissa ei joka tapauksessa kauheasti houkuttele. Olo on ärtynyt ja levoton ja samalla uupunut, kun yöt menee niistäessä ja yskiessä. Kävin apteekista hakemassa lisää rohtoja, ja nyt testataan  Lung-Clearing and Cough-Relieving Pill. Jotain toista, kipeälle kurkulle tarkoitettua rohtoa sain apteekista myös, ja se on taas niin pahaa että sen on pakko olla tehokasta.

Eilispäivän smog
mucho_smog.jpg

Tänään iltapäivällä oli kirkasta
kirkas_ilta.jpg