Ilmojen kylmetessä on taas kissojen telkkari viritelty takapihalle. Ulkovarastossa ollut lintulauta oli jo sen verran rupsahtanut, että sen tilalle piti hommata uusi. Sitä paitsi ahneet tirpat tyhjensivät sen ennätysvauhdikkaasti, joten murkinaakin oli hommattava. Ilmeisesti muutkin olivat saaneet saman ajatuksen, sillä kaupasta oli lintujen pähkinät aivan loppu. No ei se mitään, haeskelin ihmisille tarkoitettuja maapähkinöitä tilalle. Samaa kamaa se on, erilaisessa pussissa vaan.

Kotitoimistopäivänä oli yhdessä kissojen kanssa hyvä tarkkailla lintulaudan kuhinaa. Cisse metsästi suu vaahdossa takapihan oven takana, Nemo vahti paisteja hiukan maltillisemmin, ja itse yritin tähtäillä kameran kanssa kuin paraskin paparazzi konsanaan. Olin mahallani oven takana kamera ojossa, koska ovessa olevan sälekaihtimen nostaminen aiheutti välittömän pakoreaktion. Välillä piti töitäkin koittaa tehdä, mutta kissat jatkoivat ulkosyöttölän silmälläpitoa. Hetken päästä metsästyssäksätys kiihtyikin kertakaikkiaan, sillä lintulaudalla oli jättipaisti - närhi! Ja samantien sinne pelmahti kaksi lisää! Cisse ei tuntunut oikein tajuavan, että hän itse on suurinpiirtein näiden lintujen kokoinen, vaan oli kovasti sitä mieltä, että paistia pitäisi saada. Vielä kun pari harakkaa tuli hakemaan pähkinöitä, oli Cisse aivan pähkinöinä. Itse huomasin googlettelevani lintujen suomenkielisiä nimiä, tirpat kun ovat tutumpia toisella kotimaisella.

 

Punkkaritipu ei ollutkaan töyhtöhyyppä, vaan -tiainen

 

Tintti ja iso pähkinä

 

Kissatkin saivat pitkästä aikaa gnu-lähetyksen ihan ulkomailta asti. Zooplussan paketti toi sivistyneille sohvaleijonille purkitettua saalista, ja etenkin kuivattu gnu -pussi sai nappuloihin addiktoituneen Nemon kiinnostumaan. Olen haeskellut Royal Caninin Exigent-nappuloita kissojen ja koirien kanssa paikallisista eläintarvikeliikkeistä, mutta mokomat ovat aina loppu. Exigent-nappulat ovat ainoita, joita Cisse suostuu syömään, ja hammaskaluston kunnossapidon kannalta ajattelin alkaa tarjota kuivattua saalista hiukan useammin. Jättisäkkiä haisteltiin, ja laatikon mukana tullut Kong Kickeroo -lelukin sai arvoisensa vastaanoton. Sitä heiteltiin loppuilta pitkin olkkaria, ja leluparka sai välillä melkoista takajalkapotkua osakseen. Kamerasta loppui tietysti akku kesken kaiken, joten parhaat koikka-loikat jäivät ikuistamatta.

 

Jipii! Jättisäkki nappuloita ja uusi, ei-vielä-räjäytetty lelu.