Perjantaina lähdin työkaverin suosiollisella avustuksella aikaisemmin töistä, kun ei tekemistä tällä hetkellä aivan järjettömiä määriä ole. Tilanteet muuttuu äkisti, kohta istutaan taas pyrstö huurussa koneen ääressä yötä myöten... Ilma oli kertakaikkisen hieno, ja puuhastelin vähän ulkosalla. Kuorin neljä kottikärryllistä multaa ja röyhnää aidan edestä, jotta sain aseteltua puuritilät hienosti paikalleen. Kolme ritilää jäi puuttumaan, kun viime vuonna ei kukaan heilutellut lapiota, eikä enää ollut merkillisiä ruohotupsuja tilaa viemässä.

Lauantaina oli taloyhtin pihatalkoot. Viime vuodesta viisastuneena(?) oli toimikunta tällä kertaa panostanut juoman sijasta ruokaan. Päivällä toki ensin maalailtiin aitoja, juoruiltiin naapureiden kanssa ja siivoiltiin muuten pihaa. Auringonpaisteessa oli hyvä häärätä, ja hikihän siinä välillä tuppasi tulemaan. Pihapiirissä tuntuu olevan hillitön määrä lapsia, ja sipsipusseissa ei kauaa sisältöä ollut. Vuosi sitten pihatalkoita seurasi galaktinen krapula ja taloyhtiön grilli ja kasa tuoleja löytyivät meidän takapihalta. Tänä vuonna otettiin rauhallisemmin, vain muutama olut ja hillittömän hyvää pihviä ja makkaraa. Kyllä, söin pihviä vaikka yleensä kasvista suosinkin. Koitin houkutella Cisseäkin etuovesta näytille, mutta tyyppi vain huusi eteisessä ja näytti epäluuloista naamaa.

Sunnuntaina oli taas hullu puutarhuri -moodi päällä, ja laitoin takapihan uuteen kuosiin. Perjantain jäljiltä oli hiukan selän lihakset hellinä, joten korjasin tilannetta kärräämällä toiset neljä (tai jotain) kottaria multaa pihaan. Ja riivin altaan vierestä kaksi kärryllistä kamaa pois. Grillin ulkoistaminen ulkovarastosta oli projekti sinänsä, mistä ihmeestä se kaikki tavara on talven aikana sinne kerääntynyt? Puolet kamoista sai nostaa ulos ennenkun grillin sai raahattua sieltä pihalle. Laajarunkokissat karkailivat vuorotellen, mutta tulivat takaisin kotiin kuitenkin. Varmaankin ruokakellon saattelemana, urbaanit konsultit kun eivät enää ymmärrä villinä juoksevien eväiden päälle.

Lepuutin hiukan silmiäni kissojen vieressä, ja sillä aikaa oli Jussi salaa kotiutunut perheen kesäauton kanssa. Otin pienet tyypit Porschella, ja on se 22-vuotias pulkka kyllä vaan niin paljon hienompi ajettava kun parin vuoden ikäinen Golf. Hiukan jännittää tosin, possulle on tehty talven aikana koneremontti. Ajoin naama virneessä pihaan, ja vein hyvitykseksi Golfin pesuun. Kesäkesäkesä :-)

Ai niin. Muut naiset saavat miehiltään yleensä kukkia ja suklaata, ainakin jos sitä on oltu pahojaan tekemässä. Mitä mahtoi tämän huushollin ukko kantaa naiselleen? No pullollisen Autoglymin vahaa. Mukana myös rätti! Ihanan romanttista.