Puutakuja kolmosessa on vallan uusi tahti, kun pieni ylivilkas Cisse tuntuu olevan joka paikassa yhtä aikaa. Kaikki paikat kolutaan läpi, kaikki ei-niin-hyvät jutut (pussinsulkijat, teipinpalat etc) löydetään takuuvarmasti ja muutama viherkasvi joutui parturoinnin kohteeksi. Ihmisen toimesta siis, Cissen osoitettua turhan suurta mielenkiintoa esimerkiksi kultaköynnöksen lehtiä kohtaan. Vanhat kissat ovat ihmeissään pyörityksessä, ja tyytyvät lähinnä tarkkailemaan tilannetta. Ja koittavat mahdollisuuksien mukaan päästä vohkimaan Cissen ruuat!

Nukuin vuorostani makuuhuoneessa ja Jussi työhuoneessa, ja kummassakohan Cisse mahtoi koko yön viihtyä? Iltahepuli kesti tuttuun tapaan miltei puoleenyöhön, ja sen jälkeen nukuttiinkin kahdestaan parisängyssä. Sekä Remu että Nemo kävi yön aikana pari kertaa sängyllä ihmettelemässä, ja aamulla koko lauma oli yhtenä kissana vaatimassa murkinaa. Unihiekkaa on ainakin minulla silmissä vielä, yöuni jäi lyhyeksi ja katkonaiseksi.

Iguaanien terraario on nykyään hävityksen kauhistus. Iitan munintalaatikossa on multaa, jota levitellään antaumuksella pitkin omaa huushollia, ja ammeen vesi on joka päivä sysimustaa. Eilen ötökkäin asumusta siivotessa oli kumpikin liskoista terraarion lattialla "auttamassa". Heti kun sain ammeen siivottua, meni Abe tietysti sinne ja väänsi ison läjän sitä itteään. Kiitti vaan!

Toivottavasti Iitan muninta menee yhtä kivuttomasti kun vuosi sitten. Tieto lisää tuskaa, ja mitä enemmän iguaanien lisääntymisestä (tai sen hankaluudesta) lukee, sitä vainoharhaisemmaksi sitä tulee. Ensi vuonna saavat harmaiden hiuksien välttämiseksi olla asumuserossa tämän ajan!