Viikonloppuna oli ohjelmassa räätälin luona vierailu. Helin kanssa painelimme hämmentävän lämpimänä lauantaipäivänä Yaxiun räätäliputiikkien luo varustautuneina nipulla yuaneita ja mallikappaleilla. Itselläni oli netistä napattu kuva haluamastani mekosta, Helillä taas oma vanha paita. Kangasvalikoima oli ehkä hiukan pieni kuitenkin, enkä löytänyt ihan sellaista mitä olisin halunnut. Päädyin kuitenkin miltei viininpunaiseen satiiniin, ja tinkiminen kesti jonkun aikaa. maksan todennäköisesti hiukan ylihintaa, mutta noin 120 euroa mittojen mukaan tehdystä pitkästä iltapuvusta ei nyt ihan hirveän paha hinta ole. Edellyttäen, että osaavat ommella sen tarpeeksi pitkäksi ja sellaiseksi kun haluan... Heräsin kuitenkin la-su -yönä tuskanhikisenä miettien, että olisko viereisestä putiikista löytynyt parempi kangas tai taitavampi räätäli.

Sunnuntaina nappasimme heti aamusta taksin, ja huristelimme Panjiayuanin markkinoille. Paikka on Pekingin suurin ja tunnetuin viikonloppumarkkinapaikka, ja koleasta ilmasta huolimatta porukkaa riitti. Yhdellä seinustalla oli kirjatori, jossa myytiin vanhoja kiinalaisia kirjoja, Mao-sälää, länkkärikirjoja, akupunktiokarttoja, postikortteja... nurkan takana ulkotilassa oli vilttien päälle myytävänsä levittäneitä kaupustelijoita, ja katon alla oli miltei samanlaisia kojuja kun Silk Marketissa tai Yaxiussa. Ympärillä oli lisäksi pieniä paikallisten käsityöläisten putiikkeja, joissa myytiin "aitoa" antiikkia. Täältä voi kuulemma tehdä huimia löytöjä, mutta antiikintuntemukseni oli sen verran heikko etten edes yrittänyt penkoa kaikkia kasoja läpi. Varsinkin vilttiosaston myyjät olivat kovasti hokemassa "old, old" ja pyytämässä aivan poskettomia hintoja.

Ihan kaikista kaikkein suosituin ja kattavin markkinapaikka...
most_popular.JPG

Heli oli aiemmin bongannut paikallisen valokuvaajan putiikin, ja sieltä bongasin muutaman tosi hienon mv-kuvan. Kun joskus itsekin oppisi kuvaamaan noin... Tinkasin itselleni kuusi kuvaa, jotka pistän kehystäen kotimaassa. Lisäksi katon alla olevista kojuista löytyi huima määrä paikallista taidetta, ja meinasin vauhkoontua ihan täysin. Kirjatorilla sain pideltyä itseäni, ja mukaan tarttui vain kaksi opusta. Tauluja kuitenkin lähti matkaan neljä kpl (kollaasi, eihän niitä nyt yksittäisenä voi ostaa...), ja lisäksi piirroksia jotka niinikään saavat kotimaassa kehykset ympärilleen. Kehystäminen täällä ei maksaisi juuri mitään, mutta sen jälkeen olisi todennäköisesti matkalaukku täynnä sirpaleita, kun kotiin pääsen.

Balettitanssija kulttuurivallankumouksen ajalta
mv_kuvat_peking.jpg

Lastenhuone-kamaa, ihanat värit
lastenhuoneen_taulut.jpg

Lämmin pukeutuminen kannatti, sillä käytännössä olimme ulkoilmassa koko ajan. Ja päivä oli edellistä huomattavasti kalsampi. Ihmettelimme mongolialaisia asuja ja eri heimojen koristeita ja koruja (etenkin Miao-heimon krumeluurit olivat komeat). Myynnissä oli osaksi samaa kamaa mitä muuallakin, eli "aitoa" jadea ja silkkiä, mutta myös huima määrä taidetta, esineitä, kuvia, huonekaluja... Jätin ison kasan yuaneita tänne, ja silmäilin päivän päätteeksi tyytyväisenä saalistani kotona. Tauluista pitää ottaa kunnollisella kameralla kuva, kännykkäkamera vääristää värit ihan tyhmiksi.  

Nukkekodin saisi täällä myös kalustettua
nukketalon_kaluja.jpg

Kotomaata on kuulemma riepotellut lumimyräkkä. Toivottavasti sinne saadaan valkea joulu, eikä edellisvuosien tapaan musta ja vesisateinen. Seurailin eilen illalla kelikameroista myräkän kehittymistä ja odottelen nyt, että Suomessa heräillään ja lähdetäään liikenteeseen peltiä kolistelemaan. Monikohan autoilija yllättyy taas talven tulosta...