Aamulla heräsin hampaitaan kalisuttelevan ja kuorsaavan insinöörin vierestä, ja hermo oli valmiiksi kireänä. Kämppä oli ylösalaisin, terraario siivoamatta, ulkona pitäisi tehdä vaikka mitä ja muutenkin ärsytti. Keitin aamukahvin, hain lehden ja istahdin pöydän ääreen tavaamaan aviisia. Lueskelin kaikessa rauhassa kahvia juoden, kunnes Remu päätti että nyt on rapsuttelutuokion aika, ja asetti itsensä tyynen rauhallisesti keskelle sanomalehteä.

Pienen hetken olin entistä ärsyyntyneempi - lehdenlukutuokio meni taas myttyyn huomionkipeän katin takia. Sen jälkeen huomasin, miten Remu nauttii rapsuttelusta ja köllöttelee tyytyväisenä lehden päällä selällään, tassut kohti kattoa ja silmät sikkaralla. Ärsyyntynyt ja kiukkuinen olo oli hetkessä tiessään, ja keskityin kahvikuppi toisessa kourassa rapsuttelemaan onnesta soikeana pötköttelevää kissaa. Ja mietin samalla, miten harvinaisia nämä hetket nykyään Remun kanssa ovat.

Cissen tultua taloon on Remu ottanut enemmänkin äksyn vanhan sedän roolin, ja kököttää useimmiten jossain Cissevapaassa paikassa seuraamassa maailman menoa. Remu on myös menettänyt nukkumapaikkansa - hän nukkui ennen sängyssä ihmisten välissä (massurapsuttelua vaatien), mutta nykyään 160 cm leveä sänky ei ole tarpeeksi suuri ihmisille ja kahdelle kissalle. Cissen vietyä sänkypaikan on Remun unipaikka nykyään sängyn vieressä oleva kori. Ja sinne on kenenkään toisen turha yrittää. Cisse on sen verran hellyydenkipeä, että istuvan ihmisen syli on lähes poikkeuksetta vallotettu, kuten kuvasta näkyy. Laajarunkojen rapsutteluvaje tavoitti ilmeisesti Remun kohdalla tänään kriittisen pisteen, ja matten lehdenluku sai jäädä. Odottelen miten Nemon rapsutteluvaje ilmenee. Tänään on kuultu melkoista komentoääntä, joten eiköhän kohta kömmitä syliin tai viereen.

Cisse odottaa, että nukkuva husse leikkisi taas
husse_nukkuu.jpg

 

Huushollin ihmiset saavat toimia Cissenkuljettimina
omakuva.jpg

 

Edit: Nemo ei taida ihan heti tulla rapsutuksia kerjäämään. Laitoin kissojen oven (=saunan ikkuna) kiinni enkä huomannut, että yksi oli laumasta poissa. Mustaa kissaa ei noin vain hämärästä bongatakaan, ja sinnehän se ulkohäkkiin jäi. Jussi totesi tupakilta tullessaan, että Nemo on ulkona, ja tuli kiirus avaamaan sitä ikkunaa. Minulle möksötetään nyt.