Täällä törmää päivittäin mitä hulluimpiin englanninkielisiin ilmaisuihin. Hyvä esimerkki on ruokalan seinällä oleva lappu, jossa lukee risuaitojen alla "please put napkin and yoghurt cup into rabbish bin". Matkalla töihin ja töistä näen bussin ikkunasta olympiamainosten alla riemastuttavan "CHINESE OLYMEPIC COMMITTEE" -tekstin, ja salilla on saunan vieressä kyltti "don't wear slippers in sanna". Salilla on muitakin käännöskukkasia, mutta en nyt muista miten hassusti siellä kaikki asiat oli ilmaistu. Ainakin ikkunoissa on ilmoitus, että ilmastointi operoi näitä.

En tiedä onko lähestyvä kotimaan loma syynä siihen, että alkaa olemaan mitta täynnä paikallista huutoa, rynnimistä ja itsekkyyttä. Aamulla teki mieli potkaista bussikuskia, kun hän taas ajeli miten sattuu pienempiään piinaten. Ja isompiaan kans, toisesta suunnasta huristavan bussin eteen voi rauhassa kääntyä. Paikallisilla on myös merkillinen tapa huutaa esimerkiksi puhelimeen puhuessaan. Kyllä täälläkin on jo puhelinlinjat sen verran hyvässä kunnossa, että viesti välittyy niitä pitkin normaalia puheääntä käyttäen! Toisaalta näkemistä ja kokemista on vielä sen verran paljon edessä, että en millään vielä viitsisi lähteä täältä. Suunnitelmissa on temppelikierrosta, kiinan muuria, eläintarhaa, taivaallisen rauhan aukiota (taas), hutongeja ja vaikka mitä. Ja baarikadullekin pitää ehtiä!

Kotona odottaa antibioottikuurilla oleva Nemo, ja kuulemma saan luvan hoitaa lääkkeiden antamisen kunhan kotiudun. Mitäh, lomalla joutuu hommiin... Jussi oli toissapäivänä huomannut, että se jo kertaalleen irronnut ja hiukan parantunut kynsi oli taas vuotanut verta, soitellut eläinlääkäreitä läpi ja lopulta saanut ajan Vettoriin. Siellä sitä varvasta oli syynätty, putsattu ja lykätty kuuri kouraan. Nemo oli ollut ilmeisen hämillään siitä, että mami ei olekaan tällä kertaa kuskaamassa vihollisen luo, ja käyttäytynyt melkein siivosti autossa. Eläinlääkärin luona oli näytetty pahaa silmää, ja tunnelmat välitettiin multimedian avulla tänne. Pelottaisi, jos kuva olisi lähetetty yhtään suurempana :-)

kotiin_plz.jpg