Viikko lomaa, ja kaikki aktiivisuus katoaa samantien. Keskiviikko meni reissusta elpymiseen, torstai haahuiluun, perjantaina oli niin kuuma ettei sitä jaksanut tehdä muuta kun lojua, ja tänään on Jussi flunssassa. Suunnitelmissa oli lähteä Zoolandiassa käymään ja poiketa Alastaroon kiihdytysajoja ihmettelemään, mutta sohvalla köhivä insinööri ei nyt taida jaksaa tehdä mitään.

Torstai-iltana oli sentään vähän aktiviteettia. Puhelin soi, ja possukaverit ilmoittivat olevansa tulossa Helsingin suunnalta kohti Turkua. Tulosuunta oli mielenkiintoinen, tyypit kun asuvat Oulussa... Joka tapauksessa, yöpaikka oli hakusessa ja ilmoitimmekin tyynesti, että työhuoneessa on tilaa yöpyjille, ei tässä mitään hostelleja tarvitse lähteä metsästelemään. Ilta meni lopulta viinin- ja viskinjuonniksi, Juhani kun kantoi possustaan viskipullon. Ja Rönnvikistä ostettua viiniä piti vähän maistaa... Cisse ei vierastanut yhtään, ihme kyllä. Varmaan sen takia, että viikolla täällä oli käynyt sekä naapurin möröt että Sami ja Annika. Vieraisiin naamoihin oli totuttu siis. Merja tuli hyvin juttuun Cissen kanssa, ja alkoi jo hiukan puhua samanlaisen otuksen hankkimisesta :-)

Nemo tuntuu hakevan Cissevapaata paikkaa aina vaan. Tähän asti oli kylppärin kaappien päällä turvallinen paikka, sinne kun ei Cisse päässyt, mutta tilanne muuttui äkisti. Viimeisin turvapaikka löytyi olohuoneen kirjahyllyn päältä, jossa olevat (tyhjät..) viinipullot piti pelastaa tipahtamiselta. Nemo näyttää siltä, että syö naaman jokaiselta joka uskaltaa tulla metriä lähemmäs, mutta se on kuitenkin kissa leppoisimmasta päästä. Vähän niinkun karvainen ja tatuoitu hevimetallimörkö, joka harrastaa vapaa-aikanaan runonlausuntaa ja kasvienprässäystä ja pillahtaa itkuun, jos joutuu pujottamaan madon ongenkoukkuun.

hyllyn_paalla.jpg

Ensi viikolla on taas palattava töihin, ja samalla pitäisi selvitä Kiinan viisumin kohtalo. Viranomaiset vinosilmälandiassa ovat kuulemma taas keksineet uuden rajoituksen viisumeihin, alkaen heinäkuun 1. päivä. Oma anomukseni on ollut juuri silloin käsittelyssä, joten saa nähdä tapahtuuko lähtö 14. päivä vai vasta paljon myöhemmin. Iskä soitteli ja sanoi toivovansa, että eivät myöntäisi viisumia ollenkaan. Häntä taitaa hirvittää, kun isin pikkutyttö lähtee maailmalle hillumaan..