Firma tarjosi yllättäen ja ystävällisesti resursseilleen sapuskat ravintolassa. Lulu tilasi Pekingin IT-resuille pöydän Golden Jaguar -nimisestä paikasta, ja saapastelimme viiteen pekkaan paikan päälle. Olin porukan ainoa länkkäri, joten välillä sain kuunnella pitkät pätkät kiinankielistä keskustelua.

Itse paikka oli aivan käsittämätön. Ihan hirveät määrät kalaruokia, lisäksi pizzaa, lihaa, "dumplings", ankkaa... Tämän lisäksi hirveä määrä jälkiruokia, mehuja ja valikoima coctaileja. Tänne pitää Jussi tuoda syömään kun hän tänne tulee. Ei taida olla maailmassa kalaruokaa jota ei tuolta löytyisi, ja ikävä kyllä sieltä löytyy myös haineväkeittoa, jota tilattiin ennenkun ehdin puuttua tapahtumiin. Haahuillessani ruokalaarien ääressä oli sopat tuotu pöytään, ja mieli musteni välittömästi. Kaunis, upea eläin on päässyt karmealla tavalla hengestään mokoman sopan takia. En syönyt keittoa, ja illemmalla tuli paha mieli.

Eilen oli töistä lähtiessä melko kirkas ilma, ja suljin silmäni hetkeksi bussin kyydissä. Avattuani ne noin kymmenen minuutin päästä oli taivas aivan sysimusta ja salamat leiskuivat. Ihan kun bussi olisi huristanut madonreiästä johonkin toiseen ulottuvuuteen. Vettä tuli kun aisaa, ja ulkona oli hetken aikaa hillitön discomeininki. Istuin taas ikkunakopperossa katselemassa luontoäidin esitystä, ja mietin kateellisena ylemmissä kerroksissa olevien näköaloja. Toisaalta palohälytyksen sattuessa on oma asuntoni suht turvallinen. Pahan paikan sattuessa pääsee ikkunasta hyppäämällä ulos.

Keli rauhoittui lopulta, ja kävin illemmalla Ritan parkissa tekemässä pienen lenkin. Puisto oli hienosti valaistu, ja porukkaa tuntui olevan liikenteessä myöhäisestä ajankohdasta huolimatta. Tänäaamuna lähdin aamulenkille puistoon, ja aikaisesta ajankohdasta huolimatta väkeä oli kuin pipoa. Porukka juoksenteli, käveli, harjoitti tai-chitä tai loikki muuten vaan. Salsa ja lenkkeily aiheuttivat polviin hiukan kipuilua, mutta tiibetiläiset kivunpoistolaastarit tuntuvat tehoavan. Saakohan niitä apteekista lisää, vai pitääköhän taas mennä työterveyshuollon kielimuurille kiipeilemään...