Marssin eilen management officeen maksamaan vesilaskua ja hakemaan (taas kerran) residence certificaten. Jostain syystä aina tämän paperin hakiessani pitää siitä ottaa kopio arkistoa varten, ja minua pyydetään raapustamaan puumerkki kopioon. Tämä lappunen tarvitaan siis sitä poliisilaitokselta saatavaa temporary residence permitiä varten, ja myös viisumia uusittaessa. Eikö nyt yksi kopio samasta kupongista riittäisi... Vesilasku tuli maksettua (tiskillä, automaatista ei löytynyt tähän toimintoa), ja samalla huomasin Central Parkin lehdykän välissä mainoksen uudesta kampaamosta. Puhelinnumeroita oli kaksi, ja toisen perässä luki lupaavasti "english". Kampaamo sijaitsi kaiken kukkuraksi melkeinpä oman alaoveni vieressä, joten sinne siis.

Saapastelin sisään, ja kysyin tiskin takana olevilta pygmeiltä "do you speak english?". Hölmistynyttä tuijottelua, ja yksi säntäsi hakemaan paikalle oikean ihmisen kokoisen tyypin, joka puhui oikeiden ihmisten kieltä. Aivan ilmeisen epähetero Tom oli alunperin Malesiasta, mutta asunut Lontoossa viimeiset neljätoista vuotta. Jouduin samantien tuoliin istumaan, ja hetken aikaa siinä neuvoteltuamme pääsimme yhteisymmärrykseen tavoitteesta (pituudesta ei saa hävitä juuri yhtään, väri saa hiukan muuttua). Tämän jälkeen yksi mykistä pygmeistä ryhtyi levittämään väriä päähän. Aikansa sudittuaan hän kyllä rohkaistui, ja koitti vaihtaa muutaman englanninkielisen sanan. Toinen pygmi oli kuskannut eteeni mansikkasmoothien, jota ryystin tyytyväisenä. Lopputulema oli hiukan vaaleampi ja punertavampi kun mitä kuvittelin, mutta itsepähän en varoittanut kampaajaa. Suomessa kampaaja on jo tottunut siihen, että tätä pehkoa värjättäessä puskee punapigmentti jonkun verran esiin. Ja hius ei uutta väriä ilman lievää väkivaltaa suostu nielemään. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen väriin ja etenkin siihen, että Tomppa nipsutteli vain äärimmäisen pienen määrän kuivia latvoja pois. Toisin kun se edellinen kiinalainen kampaaja, joka saksien jäljiltä oli hiuksia enemmän lattialla kun päässä. Ei ollut halpa reissu, mutta maksan ilomielin siitä että kampaaja ymmärtää mitä haluan eikä toteuta jääräpäisesti omia visioitaan. Lisäksi värjäyksen tehnyt pygmi antoi pesupaikalla aivan taivaallisen päähieronnan.

Tänään oli ohjelmassa passin kuskaaminen Public Security Bureau -nimiseen paikkaan viisumin uusimista varten. Tätä varten olin koittanut haeskella ko. paikan nimeä ja osoitetta kiinaksi, mutta sitä ei englanninkielisillä sivuilla mainittu. Eikä kiinankielisistä saanut mitään tolkkua... En suostunut hyväksymään tappiota (tai kysymään taas kerran Lululta apuja), joten marssin kirjakauppaan ja tarkistin siellä myynnissä olevan taxi guiden. Sieltähän se osoite löytyi (miksi sitä ei ole Harveyn antamassa vuokravälitysfirman versiossa!).Nappasin kadulta taksin, ja taisin löytää kaupungin ainoan englantia puhuvan taksisuharin. Teki mieli antaa tippiä, mutta sitä ei täälläpäin kuulemma saa tehdä. Sen sijaan tein varmasti lähtemättömän vaikutuksen, sillä kiiteltyäni vuolaasti rämäytin oven auki ja suoraan tolppaan. Perr...

Byroossa asiointi sujui yllättävän kivuttomasti. Hetken aikaa tosin harhailin numerolappu kourassa, ja tiskille päästyäni lähetti ynseä täti minut takaisin alakertaan ottamaan kopioita pankkikirjasta ja passista...mutta yleisesti ottaen homma sujui kuin tanssi. Ei tarvittu sanakirjaa, elekieltä, huutamista tai puhelinsoittoa mihinkään. Tästä rohkaistuneena ajattelin lähettää Katjalle silkkimarketista haalitut lastenvaatteet, ja marssin paketti kainalossa Central Parkin vieressä olevalle UPS:n toimistolle. Kiinalainen tehottomuus näytti taas parhaat puolensa, sillä pakettia tarkastamaan, mittaamaan, sulkemaan ja minua laskuttamaan tarvittiin kolme henkilöä. Joista yksi puhui englantia. Sinne kävellessäni katselin epäuskoisena parkkeerattuja autoja. Toiseen suuntaan katsottuna autot olivat ajotien lisäksi jalkakäytävällä parkissa.

Ajotiellä parkissa (tässä kuvassa ainoa liikkuva auto on vasemman laidan taksi)

Sama näkymä toisesta suunnasta (Etualalla olevat, muun muuassa suojatien päällä olevat kolme autoa ovat parkissa. Believe it or not)

Tarkkasilmäinen bongaa kummastakin kuvasta punaisen Porschen :-)