Reissuun lähteminen on näköjään aina yhtä tuskaisaa. Kauhea pakkaaminen, purkaminen ja taas uudelleenpakkaaminen. Käsimatkatavarastakin tuli melko muhkea, mutta ihme kyllä antoivat ottaa sen koneeseen.

Läksiäisetkin tuli vietettyä lauantaina. Päivän sää oli mitä mainioin, vaikka kaikki mahdolliset sammakkoprofessorit lupailivat sadetta. Kavereita tuli sen verran, että pihalla oli vallan tungos, ja Katjan ja Marcon mukana tuli myös pieni Ava-koira. Kissat eivät olleet moksiskaan pienestä kiusankappaleesta, kunnes se meni ihmettelemään kissojen ulkohäkkiä. Nemo syöksähti kynnet ojossa verkkoaitaa päin sillä seurauksella, että yksi kynsistä repesi puoliksi irti. Kömmin häkkiin kynttä ihmettelemään, ja Nemo koitti tarmokkaasti nyhtää sitä itse irti. Melkein olin jo kuskaamassa kattia päivystykseen, mutta vähemmän hysteeriset sanoivat että kyllä se itse sen hoitaa. Ja niinhän se hoitaakin, nyt otuksella on yksi Kalin kynsi -tyyppinen häristin toisessa tassussa, mutta ei se sitä mitenkään arista. Ja pieni leikkituokiokin oli Cissen kanssa, joten eiköhän se ole ihan kunnossa. Jos se sojotteleva kynsi nyt ei irtoa itsekseen, saa Jussi suorittaa Nemon kanssa ah-niin-ihanan eläinlääkärikäynnin.

Sunnuntaina oli päänsärky ja krapula (piti se vesipiippu taas kaivaa esiin), ja tämä päivä meni ihmetellessä ja em. pakkaus-purku -rumbaa suorittaessa. Suurempi matkalaukku olisi kyllä melko jees...tosin silloin olisin joutunut maksamaan vielä isomman summan ylipainomaksua. Tällä onnettomalla economy-luokan tiketillä saa viedä vaivaiset 20 kg matkatavaroita! Johan tuo laukunperhana painaa tyhjänä sen 7 kg.

Lähtö Turusta sujui mallikkaasti, olin ajoissa bussiasemalla ja Jussi nosteli laukun ruumaan. Lentoasemalle päästyäni suunnistin ensimmäisenä automaattimasiinaa kohti, jotta ei tarvitsisi jonotella hirmuisen jonon jatkeena tiskille. Kone ilmoitti kylmästi, että nyt ei pysty suoriutumaan, ole hyvä ja jonota. Sinne siis.

Tiskille päästyäni ilmoitti täti, että voi kun ylipainoa on nyt aika paljon. Laukussa siis. Totesin, että kun puoleksi vuodeksi olen reissuun lähdössä niin sinne tarvitaan mukaan vähän muutakin kuin puhtaat pikkarit ja hammasharja (tässä vaiheessa kiitin itseäni siitä, etten hakenut sitä suurempaa laukkua...). Tämän jälkeen virkailijatäti ilmoitti, että sinut on kyllä jo kirjattu lennolle. Se hemmetin masiina siis merkkasi minut buukatuksi, vaikka ei antanut minkäänlaista boarding passia ja sanoi, että mene jonoon siitä! No, täti tulosti kupongit ja komensi P-kerrokseen maksamaan sitä ylipainomaksua. Sitä painavaa ja hankalaa laukkua ei tietenkään voinut jättää mihinkään, vaikka siinä oli jo kaikki tarrat ja härvelit, vaan se piti hinata sinne finskin tiskille ja maksaa sakkomaksu pois. Pohjakerroksessa ei luonnollisesti ollut minkäänlaisia opasteita, joten hetken pyörin siellä ympyrää kiroillen hartaasti. Maksut tuli maksettua, ja raahasin laukun takaisin ylös baggage drop -tiskille. Sielläkin oli tietysti juuri sillä hetkellä jonossa kaikki, joilla oli jotain selvitettävää pakaasiensa kanssa. Kun itse olin ollut lähtötiskillä, ei laukkujenjättötiskeillä ollut ketään.

Seuraavat huonot uutiset tulivatkin sitten välittömästi. Kone on myöhässä ainakin tunnin, koska sitä huolletaan, tai jotain. Istun kirjoittelemassa tätä non-schengen -alueen juottolan pöydässä ja ihmettelen, että minkäs takia kaikilla muilla tuntuu olevan jonkunlaiset finnairin 8 euron kupongit kourassa. Yhdellä ukolla niitä oli kolme kpl! Yksi per sivupersoona?