Pekingiin on noussut kaikenkorkuisia ja -muotoisia taloja kuin sieniä sateella, ja rakentamisen laadusta on ainakin joissain paikoissa tingitty hurjasti. Oma asuntoni on loistava esimerkki tästä:
- Kämppää mainostettiin 76-neliöisenä, mutta tämä on korkeintaan 60 neliötä
- Sähkötyöt on tehty jotenkuten, ainakin kaksi pistorasiaa on sellaiset joihin en uskalla kytkeä mitään laitteita
- Maalatessa on käytetty ns. isoa telaa, valumajälkiä ja hasseja näkyy joka puolella
- Rappausta tippuu katosta

Punttisalilla katselin eilen taas vähän ympärilleni. Vaikka kekkuloin suihkussa ja altaassa ilman silmälaseja, näkyy silti huolestuttavan paljon kaikenlaista, mikä ei kotomaassa menisi ikinä tarkastuksesta läpi. Allastiloissa katonrajassa olevat rautaiset kannatinpalkit ovat ruosteessa, ja suihkutiloissa kukkii kaakeleiden saumoista kaikenlaista mielenkiintoista. Täälläkin on maalailtu miten sattuu niin, että sudin- ja telanjälkiä on laatoissa, ja ruostetta on vähän siellä sun täällä. Kaiken kukkuraksi suihkutilan pohjapiirustus on niin merkillinen, että siitä tulee lähinnä jonkunlainen puolivalmis varasto mieleen. Tästä olisi voitu luoda vaikka kuinka viihtyisä spa-osasto, mutta siinä on epäonnistuttu tosi surkeasti. Niin, ja saunassa ei ole poisto- eikä näinollen myös tuloilmaräppänää. Huone tuoksuu vielä toistaiseksi mukavasti puulta, mutta ennen pitkää siellä kasvaa takuulla jonkunlainen tatti seinässä.

Rakentamiseen pätee ilmeisesti sama kun kaikkeen muuhun - mitään ei kyseenalaisteta, koska omilla aivoilla ei osata ajatella. Asunnossani on esimerkiksi kaksi ilmastointilaitetta, vaikka pelkästään yhtä käyttämällä saa huushollista jäätävän kylmän. Toisen olisi aivan hyvin voinut jättää asentamatta, ja huolehtia mielummin siitä, että sähkömies ei ole kännissä. Duunissa on hieno uusi energiaa säästävä rakennus, jonka ulkopuolella olevasta lasisesta katoksesta oli yksi lasi pahasti säröillä. Suomessa tämä lasi olisi korjattu heti (no, ainakin melkein), mutta täällä sen sijaan eristettiin muutaman neliön alue siitä lasin alta. Lasi säröineen on edelleen paikallaan, koska kenellekään ei ole tullut mieleen että sen voisi korvata ehjällä. Asunnon sisäpihalla on meneillään vesiputousten remppa, eli siellä on tähän mennessä purettu lekaa ja rälläkkää käyttäen lähes koko kaunis kiviseinä, jota pitkin vesi solisi. Nyt työt ovat olleet pysähdyksissä jonkun aikaa, mutta pieni pätkä remppahässäkän vieressä olevaa nurmikkoa on tarmokkaasti eristetty keltaisella nauhalla. Joku on ilmeisesti jättänyt kertomatta, että purettujen jutskien tilalle pitäisi saada uudet tilalle, ja että remppa-alue pitäis eristää nurmikon sijasta.

Mitä muuten tapahtuu, kun insinöörin jättää pariksi kuukaudeksi huolehtimaan kämpän siisteydestä? No se menee ja ostaa robottipölkkärin. Kissojen tyrmistykseksi on huusholliin ilmestynyt Roomba, joka irtosi halvalla koska akku oli hiukan heikko. Akkuosastoa on nyt tuunattu, ja kissojen automaattikauhu porhaltelee ilmeisen tarmokkaasti pitkin huushollia. Kuuleman mukaan Cisse metsästää, ja laajarungot eivät ole toistaiseksi juuri korvaansa lotkauttaneet. Eivät taida mieltää hissukseen huristelevaa vempelettä pölkkäriksi.