Vauva näyttää oppivan uusia taitoja vinhaa vauhtia. Jussi toi kaupasta värikkään ja rapisevan riikinkukko-lelun (vähän niinkuin Käytöskukka-rainoista tuttu pöyhkeä riikinkukko), ja sitä on ensin ihmetelty ja tutkittu. Ja sen jälkeen tyllerö tarrasi päättäväisesti siipeen (yhteen noin kuudesta...), ja kiskoi tipua kohti suuta. Ja sama toistettiin useaan otteeseen. Myös peittoa ja harsoliinaa kiskotaan suuhun, jos sellaisia on käden ulottuvilla.

 

Pöyhkeä riikinkukko on tarkan tutkinnan alaisena
 

 

Toissailtana pidettiin myös pullosta enemmän tai vähemmän tiukasti kiinni. Isi auttoi ihan vaan vähäsen syöpöttelyn alkuvaiheessa, kun pullo oli turhan raskas makaronikäsivarsille. Kohtahan tässä ei tarvitse muuta kun annostella eväät pulloon, ja loput hoituu omatoimisesti!

 

Viime viikolla tehtiin taas uusi aluevaltaus - mentiin bussilla kaupunkiin! Kärryjen nikotteleva jalkajarru on hiukan ärsyttävä, joten täytyy sitä korjailla. Bussissa kun olisi ihan kiva, että vankkurit saa lukittua paikalleen, eikä tartte roikkua aisassa. Ratkaisin homman pönkkäämällä vaunut penkkiä vasten niin, että eivät päässeet rullailemaan eestaas. Pieni, mutta ärsyttävä asia tuokin.

Toinen aluevaltaus oli tapahtuma nimeltään Vauvakino. "Lapsellisille" oli järjestetty oma elokuvanäytös, ja paikalla oli myös vauvanvaate- ja ruokaesittelijöitä. Esitysvuorossa oli Rautarouva, ja sen olisi pitänyt olla puolta vaimeammalla volyymilla...mutta ne muutamat räjähdykset kyllä tuntuivat tulevan aika täpöllä. Olin entisen kimppakyytiläisen kanssa leffaa katsomassa, ja tyllerö tietysti intoutui huutamaan heti alkuun. Katossa olevat valot olivat vissiin vähän pelottavia, joten maitobaarin tiskiltä niitä tuijotellut asiakas sai harsoliinan päällensä. Ja hetken päästä tulikin onneksi uni. Hassua oli se, että kun yksi vauva jossainpäin salia aloitti itkun, liittyi lähistöllä ollut kööri kuoroon, ja mekkala laajeni aaltomaisesti pitkin salia.

Sunnuntaisen kosmisen järkyttävän lumipyryn jäljiltä oli ajotiet kyllä aurattu...mutta suuri osa jalkakäytävistä oli joko kynnöspellon kaltaista röykkiötä tai umpihankea. Lähdin kaikesta huolimatta kävellen neuvolaan, ja hikihän siinä tuli. Liekö oma osansa taipaleen raskauteen ollut sillä, että tyllerö on kuukaudessa saanut suunnilleen kilon painoa ja viisi senttiä mittaa lisää. Strategiset mitat olivat nyt 5320 grammaa ja 60 senttiä.

Cisse tahtoo samaa mitä vauvalle tarjoillaan maitobaarissa