Enää vajaa kuukausi täälläoloa jäljellä. Tammikuun 9. päivä pitäisi loikata koneeseen ja reissata tavaroiden kanssa kotimaahan, ja tällä kertaa pysyä siellä. Tavallaan en malta odottaa, tavallaan kauhistuttaa kun niin paljon on kuitenkin vielä asioita mitä pitäisi ja voisi tehdä täällä. Mihin se kaikki aika oikein muka on mennyt?

Eilen käväistiin Lindan kanssa Konfutsen temppelissä, ja se oli tähän aikaan vuodesta ihastuttavan autio. Ei huutavaa pygmilaumaa, ei tuijottelua ja sormella osoittelua ja ennen kaikkea ei krääsäntyrkyttäjiä. Pari hassua yritteliästä koitti tuputtaa jotain postikortteja ja maalauksia, mutta turistisesongin ulkopuolella (ja pirun kylmässä säässä) saa liikuskella ihan rauhassa. Itse temppeli oli ihan hieno, mutta muka-terveenä ulkoilmassa palloilu kostautui. Nokka vuotaa aina vaan, ja kurkku on edelleen aamuisin kipeä. Tähän kaikkeen on lisänä vielä pieni yskä. En tiedä miten suuri osa ryytyneisyyteen on sillä, että täällä on viime päivinä ollut tosi suhruinen keli. Eikä se suhru ole mitään sadepilviä, vaan kurkkua käristävää saastekatkua... Työkaveri mahtoi kiitellä puhelimessa korvaan yskivää kiinanreissaajaa.

Täällä on joulukrääsää joka paikassa tarjolla, ja China Postin toimisto ei ole mitenkään poikkeus. Päinvastoin, siellä olen törmännyt tähän asti hilpeimpiin joulukortteihin. Muutama erilaisin englanninkielisin tekstein varustettu sattui silmään, ja tässä yhden loru:

"The deep blessing,
the silk friendship, the string missing,
turns to a gift.
Keeps in your heart"

Onhan se tosi herttaista että täällä niin kovasti touhutaan tuon englanninkielen kanssa. Ravintolassa Lindan pyytäessä paperia (paper), kiikutti tarjoilija tarmokkaana pippuripurkin (pepper) pöytään. Voi hellanduudelis, kun toissapäivänä risumajasta kerrostaloon muuttanut kansakunta yrittää parhaansa.

Kotoa kuuluu kummia - Nemo oli pötkötellyt kylppärin lattialämmöstä raukeana ja halinut Cisseä! Melkein-kaverukset olivat pötkötelleet jopa minuuttitolkulla vierekkäin, kunnes Cisse energiaa täynnä olevana pienenä ADHD-sinttinä halusi painia. Vanha herra haluaisi elbata rauhassa, mutta uusi kaveri senkun riehuu. Möksötystähän siitä taisi seurata.

Seesteinen hetki ennen hepulia
halima.jpg