Turkulaisille urbaanimetsästäjille saapui jo lähes kuukausi sitten Zooplussasta purkitettua ja pussitettua gnuta. Ei tartte citykissojen lähteä asfalttisavannille metsästämään, kun jatkokäsitelty saalis toimitetaan nenän eteen... Henkilökunta tosin oli taas tilannut ilmeisen vääränsorttista evästä, sillä yhtä pahvipurkissa olevaa dissataan aivan täysillä. Day of wrong gnu -päivinä henkilökunta saa osakseen ankaraa paheksuntaa, ja kuppiin vaaditaan Sitä Parempaa Gnuta ja vähän äkkiä.

Nemon poissaoloon alkaa ehkä jo pikkuhiljaa tottua, mutta huushollin tasapaino on kyllä selvästi järkkynyt. Cisse yrittää viritellä jahtausleikkiä Remun kanssa, joka taas ei voi sietää sinttiä ja ei mieluusti tekisi muuta kun nukkuisi tai vahtisi pihaa. Ja Remu kaipaa kissakaveria, jonka viereen kellahtaa ja jonka mahanahkaa leipoa tassuilla. Kunhan vauva syntyy ja arkitouhu eläintarhan uusimman jäsenen kanssa on jotenkin vakiintunut, täytyy oikeasti harkita sitä kolmatta kissaa. Puheissa on jo ollut toisen itämaisen hankkiminen - saisi vanha herra olla rauhassa, kun ylivilkkaat tapaukset kaahottavat keskenänsä.

Työhuoneen tietokone toimii myös näppärästi pyllynlämmittimenä. Noin sekunti kuvan ottamisen jälkeen alkoi kähy, ja Cisse sai häädön.

 

 Äitiyslomailu on sujunut odottelevissa tunnelmissa. Päivät koostuvat lähinnä löhöilystä, huushollin kaappien siivoilusta ja kirppareiden kiertelystä. Metsästelen vanhaa kotimaista lasia, jota löytyy vaihtelevan hintaisena (sikariistosta puoli-ilmaiseen) sieltä täältä. Lähinnä kuitenkin homma on mennyt aivan löhöilyksi, sillä ilma ei paljoa houkuttele ulos ihmisten ilmoille. Vuosi sitten tähän aikaan oli lunta ja pakkasta, which was nice. Nyt tulee vettä vaakatasossa, ja keli on penseän harmaa. Ja tätä samaa linjaa jatkuu kuulemma aina tuonne helmikuulle. Yäk.

 

Laatikosta nostettu johtohässäkkä oli syönyt Cissen lokkilelun! 

 

Peruutin kaupan parkkiksella päin toista autoa (harmaat autot harmaana päivänä pitäisi kieltää), ja sen jälkeen löytyi tämmöinen. Oiskohan ajovinkeistä vuodelta 1935 yhtään hyötyä...