Lauantaina oli perinteiset 9xxfin.com-tönintäpalstan pikkujoulut, ja lähdimme jo hyvissä ajoin kohti pääkaupunkiseutua. Tarkoitus oli treffata Linda ja ajella Veräjämäen kautta viemässä pahvilaatikollinen possuosia, mutta vain jälkimmäinen toteutui. Sovimme Lindan kanssa treffit kireiden aikataulujen takia lauantaista sunnuntaille, mutta sunnuntaina soitellessani vastasi puhelimeen hyvin kipeän kuuloinen nainen. Krapula oli kuulemma hirvittävä.

Veräjämäessä oli vastassa erinäisiä possuja pahvilaatikoihin purettuina, ja käteen ilmestyi siideritölkki. Autotallista yläkertaan siirryttyämme oli vastassa terävähampainen kylppärin matto, ja käsi jossa vielä äsken oli tölkki sai tuta yli-innokkaan koiran naskalihampaat. Espanjanvesikoirat tykkäävät turkulaisista sormista, tuli huomattua.

Kekkerit olivat ravintola Vltavassa, ja alkuvauhtia otettiin Sanomatalon Painobaarissa. Siellä ihmetytti paukku nimeltä Vadelmagootti. Porukkaa oli sen verran että vallotimme parin pöydän lisäksi yhden käytävän, ja naurua piisasi. Vltavan kabinettiin siirryttyämme eivät volyymi ja hauskuus ainakaan vähentyneet, ja jonossakin tönittiin as usual. Usealla oli possu pahvilaatikoissa, mutta vielä useammalla onneksi liikkuvana, tosin talviunilla. Vuoden kuraläppäkin tuli jaettua, tosin sekä palkinto että sen saaja loistivat poissaolollaan.

Pirullisella oluella oli pirullinen hinta

 

Sunnuntaina oli hiukan hutera olo, mutta ei mitään Lindan krapulaan verrattavaa. Lauantaina oli ollut kaunis auringonpaiste mutta seuraavana aamuna verhojen takaa paljastui masentavan harmaa Helsinki. Paluumatkalla kotiin oli vielä kärsittävä pienistä pahaolon aalloista, kun erehdyin lueskelemaan pelkääjän paikalla istuessani. Ollaan tosiaan tultu takaisin kotiin, koko viikonloppu meni karkkia ja roskaruokaa syödessä. Hesen hamppari maistuu yllättävän hyvältä puolen vuoden tauon jälkeen!

 

Masentavan harmaa stadi