Kotimaassa olisi huoli liiasta jouluherkkujen syömisestä, täällä taas tuntuu roskaruoka ja herkut maistuvan. Ja olut... On aivan liian helppoa livahtaa esimerkiksi jalkahieronnan jälkeen Deniin tilaamaan lautasellinen friteerattua ihankaikkea, olut (tai vaihtoehtoisesti Bloody Mary) ja juoruta hetki Helin (joka muuten tänään täyttää vuosia, grattisgrattis) kanssa. Tai käväistä päivän palloilusta ryytyneenä mäkkärissä syömässä hamppariateria. Jätskillä!

Käväisin Lama-temppelissä vihdoin oikeasti, enkä kääntynyt kannoillani huutavien paikallisten säikyttämänä. Paikka oli ihanan rauhallinen, eikä kukaan tyrkyttänyt mitään. Kahdeksantoista metriä korkea Buddha-patsas oli melko vakuuttava, ja koko sisäpiha oli täynnä suitsukkeiden savua. Jännä ihmetellä patsaita samalla, kun paikalliset käyvät kumartelemassa niiden edessä ja heiluttelevat suitsuketikkujaan ulkosalla. Varmaan vähän sama tunne kun kirkossakäyvillä meikäläisillä, kun kirkkoon pelmahtaa lauma turisteja tuijottelemaan. Patsaille oltiin myös tuotu lahjuksina hedelmiä. Yhden huoneen buddhat taisivat olla viinamäen miehiä, sillä niiden eteen oli kiikutettu pullotolkulla (pahaa paikallista) viinaa.

Suitsukkeiden käryä ja palvontaa
palvontaa.jpg

Olen ihan tarkoituksella kävellyt takseilun sijaan, ja yhtenä päivänä kävin tekemässä puolentoista tunnin muutenvaan-lenkin. Käpsyttelin Ritan parkin ohi ja ihmettelin, miten englanninkieli hävisi kylteistä ja tilalle ilmestyivät kyrilliset kirjaimet. Russkij piisaa, tallustelin ties mitenkä pitkään ennenkun kylteissä oli taas normaalisti mökinkuvia ja englantia. Ei riitä että tinkimähelvetissä luullaan ryssäksi ja huudellaan venäjäksi tarjouksia, vielä pitää totaalisen mystisten kylttien viidakossa koittaa palloilla. Ilmeisesti kommunisti viihtyy toisen samanmoisen maassa melko hyvin.

Number of the beast venäjäksi ja kiinaksi?
pikkuvenaja.jpg

Täällä jatkuu joulu aina vaan. Tänään kävimme Tianyi Market -nimisessä ei-tinkimähelvetissä tekemässä tuliaislöytöjä, ja heti ensimmäisestä ovesta astuttuamme oli vastassa hillitön jouluhelvetti. Koristetta ja välkkyvää valoa oli tarjolla, vaikka joulu meni jo. Niiden lisänä on alkavan härän vuoden kunniaksi jos jonkunlaista, toinen toistaan värikkäämpää ja mauttomampaa härkäkoristetta. Krääsän määrä on ihan tolkuton. Kuka sitä kaikkea muka tarvitsee? Palloilimme kahvihammas kolottaen Starbucksia (tai IHAN mitä vaan kahvilaa) etsimässä, mutta kerrankin kun sellaista hakee, ei niitä löydy mistään. Muuten täällä tuntuu törmäävän Starbuckseihin ihan joka nurkalla.

Leijonapatsaatkin on puettu jouluasuun
joululeijona.jpg