No siltä, että se räjähtää ihan justiinsa kohta :-) Toteutin uhkaukseni terraarion uudelleensisustuksesta jo osittain. Pesin ja kuurasin lasit, ja ripustelin muutaman syksyisen tekokasvin (näitä tuijotettiin kuin lehmä veräjää), ja jo nämä toimenpiteet saivat molemmat iguaanit isottelemaan. Turpiin ei onneksi tällä kertaa tullut , mutta paheksuvia katseita ja leukalappuja nähtiin kyllä.

Siinä häärätessäni päätti Cisse tehdä pienen ekskursion terraarioon. Abe loukkaantui moisesta reviiriloukkauksesta sydänjuuriaan myöten, ja jäkitti orrella leukalappua liputtaen, silmät kiinni. Ja oli taas kerran pöyristynyt siitä, että häirikkö on siinä edelleen kun silmät taas avaa.

Minä pidätän hengitystäni kunnes tuo häirikkö katoaa! 

 

Cisse ei mielenosoituksesta ollut moksiskaan, vaan lisäsi bensaa liekkeihin loikkaamalla Aben taakse orrelle! Kameramies oli koomassa, joten tästä pikavierailusta ei tullut kunnollisia kuvia, mutta Aben närkästyminen oli miltei käsinkosketeltavaa. Iita nökötti koko episodin ajan orren toisessa päässä ja oli kovati hengessä mukana. Leukalappu oli hänelläkin esillä, ja pahalla silmällä tuijotettiin sekä Cisseä että kamera kourassa häärivää kaappihumanistia.

 

Cisse innostui Aben harmiksi vielä leikkimään terraarion sisustuksen kanssa

 

Viime viikon lomailun saldo jäi melko köykäiseksi. Olin suunnitellut kaikenlaista aina ulkovaraston siivoamisesta huushollin kaappien raivaamiseen, mutta lorvikatarri iski pahemman kerran. Sain sentään käytettyä ärsyttävästi rämisevän Golfin huollossa, ja täytyy taas kehua LMS:n ukkoja. Määräaikaishuollossa vv-autossa räminästä kitistessäni ei asiaa otettu lainkaan vakavasti, vaan ilmeisesti siellä tuumattiin, että pikkurouva ei tiedä että se on se moottori joka siellä keulalla pitää mökää. LMS:llä sen sijaan lähdettiin huoltoukon kanssa koejaolle hälyääniä kuuntelemaan, ja pienen lenkin jälkeen sainkin katsella Golfia alhaaltapäin. Syy räminään selvisi - Eberspächerin ("webasto")  pakoputki otti kiinni koriin. Viiden minuutin homma, ja maksoin koko touhusta vikamuistin lukaisun verran. Eli en juuri mitään. Ja oikeastaan olin koko paikkaan mennyt sitä muistia luetuttamaan ihan muista syistä kun räminän takia. 

Tänään olisi pakattava, sillä huomenna lentelemme Annikan kanssa kohti Budapestiä. Jussi on ollut lauantaista lähtien Oktoberfesteilemässä Münchenissä, ja hän palaa sieltä samalla koneella jolla me lähdemme kohti lomaa. Ei ainakaan ehdi riidellä, kun toista näkee vain ohimennen lentokentällä!