Menisitkö syömään paikkaan, joka on ylläolevan niminen? En minäkään. Tuo on taas vain yksi hulvattomista engrish-havainnoista täällä. Lievimmästä päästä oleva oli valtaisan suuri "Merry Chistmas" -teksti talon seinässä.

Linda lähti maanantaiaamuna, ja sitä edeltävä viikonloppu oli jäätävän kylmä. Vimppona yönä oli kummallakin vilu ja vilttiä ikävä. Lauantaina kävimme 798 art districtillä käpsyttelemässä, ja paikka olikin taas yhtä isoa ulkotilaa. Jätin pöljänä untsikan kotiin, kun "siinä tulee niin kuuma kun sisällä on", ja kirosin hartaasti. Olisi varmaan kannattanut kysäistä Googlelta hiukan paikan speksejä ennenkun loikkaa taksiin ja huristelee paikalle... Itse art district on vanha teollisuusalue, joka on saanut nimensä vanhasta hylätystä tehtaasta, jonka taiteilijat ottivat käyttöönsä. Toiminta on sittemmin laajentunut, ja alueella on käsityöpuoteja, gallerioita ja kahviloita. Lämpimämmällä kelillä varmasti mukava paikka, nyt visiitti jäi hiukan pintapuoliseksi. Ehdimme silti nähdä jos jonkunlaista taidetta

Taidetta vai fetismiä?
artsua.jpg


Käväisimme illalla Chaoyang Theaterissa katsomassa akrobaattishown. Teatterissa oli turistisesongin ulkopuolella olevaksi esitykseksi ihmeen paljon katsojia, ja väliajalla oli hienoista tyrkytysmeininkiä souvenir-kaupan myyjien suunnalta havaittavissa. Täälläkin kuultiin klassinen lause "I give you good price". Itse esitys oli oikein hyvä, välillä melkein pelotti katonrajassa kieppuvien esiintyjien puolesta. Muutama hassi tuli nähtyä, mutta se ei paljoa tahtia haitannut. Täällä ei ollut apinoita loikkimassa linssin edessä, joten sain otettua pienen pätkän videota yhdestä esityksestä.

Sunnuntaina oli ohjelmassa koepakkaus ja lentolaukun osto. Jäätävän kylmässä kelissä teimme matkalla Silk Marketiin välipysähdyksen Take5:een, ja urhean tinkimisen jälkeen laahustelimme kaupan kautta kotiin. The Placen alakertaan on C-Martin tilalle tullut Olé, ja kävimme tietysti heti katsastamassa sipsihyllyn. Suuren sipsivertailun voittajaksi taisivat tulla kurkkusipsit.

Lulu ja Nikke lähtivät jo perjantaina, ja Lindan lähdettyä oli hetken aikaa hiukan orpo olo. Maanantaipäivä menikin melkeinpä nukkuessa (kahdet! päikkärit), ja hetken aikaa ulkona haahuillessa. Ja pakastimeen jääneitä Ben & Jerry's -jätskejä tuhotessa...