Ylläoleva siis tarkoittaa "en puhu kiinaa". Siinä kuuluisi olla jos jonkunlaisia vänkyröitä kirjainten päällä, mutta vuodatus.net ei ymmärrä moisten päälle. Oikean kirjoitusasun voi tarkistaa vaikka täältä

Kävin eilen ensimmäistä kertaa asunnon vieressä olevalla punttisalilla. Siellä on uima-allasta ja porealtaita myöten kaikki, joten ajattelin että tämähän sujuu mainiosti. No kuinkas sitten kävikään... Tiskille tultuani esitin asiani englanniksi. Minulle piti siis olla valmiiksi tehtynä väliaikainen kulkukortti, sillä varsinainen kortti tehdään jossain Singaporessa ja siinä kestää oma aikansa. Kolme tyyppiä tiskin toisella puolen näyttivät kysymysmerkeiltä, ja koitin havainnollistaa asiaa elekielellä ja selittää oiiikein hi-taas-ti. Lopulta taikasana "Owen" (pomon nimi) aiheutti sen, että yksi h.moilasista nosti luurin, valitsi numeron ja ojensi luurin minulle. Kerroin Owenille (joka puhuu edes jonkun verran englantia) asiani, ojensin luurimen takaisin ja sen jälkeen sain kortin. Ja avainnipun, lisää kiinalaista polotusta ja kolmen sormen heiluttelua. Tämä ilmeisesti tarkoitti, että kolmanteen kerrokseen pitäisi mennä, joten sinne siis.

Kolmosessa oli varsinainen punttisali laitteineen, joogasali, tenniskenttä ja spinning-pyöriä. Ja respapömpelin takana nainen, joka puhui englantia! Hän näytti hissiä ja käski mennä B1-kerrokseen, missä pukkarit on. Hississä oli toinen englannnintaitoinen, ja tämän jälkeen moisia ei koko paikassa sitten näkynytkään. Pukkari oli hämmentävästi pikkuruisen oven takana, joka aukesi pikkuruiseen tilaan jossa oli pikkuruisia lokeroita. Etsin omaa avaintani vastaavan ja mietin, että mitenkäs tänne nyt muka kaikki tavarat saa mahtumaan, kun siivoojatäti tuli ja nappasi käsivarresta ja viittilöi mukaansa. Verhon takana oli Se Oikea Pukuhuone, isonenää hämättiin taas. Täytyy katsoa paikallisen telkun piilokameraohjelmat. Veikkaan, että esiinnyn niissä..

Pukukaapissa oli pyyhe, joten jätin omat romuni sinne ja koitin etsiä pyyhkeeseen verhoutuneena suihkua. Suihkuhuone löytyikin lopulta saman siivoojatädin avustuksella, ja huomasin jo käyneeni sen ovella mutta en mieltänyt kaksi allasta sisältävää huonetta suihkutilaksi. Puhumattakaan että olisin pelkkä pyyhe ympärilläni lähtenyt sinne seikkailemaan, kohta huomaisin kuitenkin olevani kadulla erehdyttyäni jostain ovesta. Tässä vaiheessa huomasin, että kaikilla muilla oli samanlaiset sandaalit jaloissa. Mistähän noita saa?

Suihkuhuone oli melko lailla karu. Suihkut olivat omissa pömpeleissään, joiden edessä oli ruostuneen tangon pitelemä hiukan nuhjaantunut verho. Ja ne kaksi allasta, mitäs ne oikein on? Koko paikka vaikutti hiukan keskeneräiseltä, merkillisiä rappusia ja kynnyksiä siellä täällä. Saunaan en edes uskaltanut vilkaista. Uima-altaalla huomasin, että sandaaleiden lisäksi kaikilla oli uimalakki ja -lasit. Mistähän noita saa! Itse allasosasto oli suihkutilasta poiketen hieno, uusi ja siisti.

Kiinalaisilla ei tunnu olevan minkäänlaista toisen huomioon ottamisen käsitettä mitä tulee ruuhkaan ja tungokseen kadulla tai uima-altaassa. Suomessa uidaan tiukasti joko omalla radalla tai altaan toista laitaa pitkin, ja suunna vaihtuessa siirrytään toiselle laidalle. Täällä tullaan täysiä kohti keskellä rataa/allasta, eikä paljoa ympärilleen katsella! Myöskään jonottaminen ei suju samalla lailla kun kotona. Jonoa ei oikeastaan ole, on vaan ryhmä ihmisiä joka pyrkii samasta ovesta/samalle luukulle/samaan junaan, ja jos jää kiltisti odottelemaan vuoroaan, jää ilman. Pituudesta on täällä oikeasti hyötyä.

Punttisalivehkeet oli mukana, mutta sandaali- ja suihkuepisodin jälkeen en enää katsonut henkisen hyvinvointini kestävän enää yhtään enempää. Suihkussa oli "Anniversary year hair wash" ja "Anniversary year body wash" -kyltin alla pari pänikkää, joista sain tarpeelliset määrät pesuainetta ja painelin pihalle koko paikasta. Jos seuraavana päivänä vaikka kokeilisi punttisalia, nyt kun tiedän missä pukkarit on.

Vuokraisäntä oli ilmoittanut eilisiltana että tänäaamuna tulee puhelinyhtiön äijä laittamaan verkkoyhteyden kuntoon. Ukkeli tulee kuulemma puoli kymmeneltä aamulla, joten ajattelin tyytyväisenä että käyn aamu-uinnilla siinä ja kaikkea. Aamun tullen painoin torkkua muutaman kerran ja venyin unenlämpöisenä peiton alla, kun kämpän ovipuhelin yht'äkkiä rämähti soimaan. Hirmuvauhdilla ylös sängystä, jotain vaatetta niskaan ja tukka pystyssä vastaamaan meluvehkeeseen. Sieltä kuului kiinankieltä, ja kun vastasin etten puhu kun englantia, kuului ähkäisy ja luuri lyötiin korvaan. Kello oli tässä vaiheessa 7:20 ja ajattelin, että siinäkös ne puhelinyhtiön miehet nyt sitten meni, ja mietin jo vuokraisännälle soittamista. Kuitenkin kellon tullessa 9:30 oli oven takana Central Parkin huoltomies puhelinukkelin kanssa, ja jo totuttuun tapaan kumpikaan ei puhunut sanaakaan englantia. Luovutin, soitin Lululle ja pyysin tulkkaamaan puhelinäijän löpinät. Läppäri oli jäänyt toimistolle, mutta kuulemma linja toimii nyt, kunhan annan sisäänkirjautuessa minulle ojennetussa kortissa olevat loitsut. Ans' kattoo nyt, jos ei bitti viuhu niin edessä lienee sitten uusia mielenkiitoisia kokemuksia vikaraportin muodossa.