Viikonloppuaamuna aamiaista touhutessani tuli radiosta Pearl Jam -bändin Jeremy. Biisihän kertoo siitä, miten 90-luvun alussa nuori surullinen poika ampui itsensä luokan edessä. Siis pelkästään itsensä. Nykyäänhän koulu/työpaikka/mäkkäriammuskelijoiden pitää ensin lahdata lauma sivullisia, jonka jälkeen voidaan täräyttää oma tomumaja pois kuleksimasta. Millä oikeudella joku vinksahtanut päättää toisten elämästä? Ja miksei jäädä vastaamaan seurauksista itsensä tappamisen sijaan? En edes uskalla miettiä mitä tuleman pitää, jos kaiken pitää aina olla näyttävämpää ja suurempaa ja traagisempaa ja hullumpaa.

Perjantaina olivat kissojen rapsuttavat kädet etätyöpäivää viettämässä, ja tilanteesta otettiinkin kaikki irti. Jokainen taisi vuorotellen käydä sylissä, ja Nemo kävi vohkimassa kahvit kupista. Oivana hoputtajana nuo kyllä toimivat, lattianrajasta kuuluva "nau" pistää vauhtia toimintaan. Että hetikö piti olla valmista? No selvähän se sitten on...

Terraariota siivotessa päätti Abe tehdä pienen ulkoilun, ja Cisse koki taas ihmetyksen hetkiä. Abe piti nuuskia hännänpäästä nenään, jonka aikana herra iguaaniherra jökötti paikallaan liputtaen leukalapullaan. Välillä se laittoi myös silmät kiinni, ja oli sydämistynyt kun Cisse oli edelleen hääräämässä kun ne aukaisi. Iguaanien sumeaa logiikkaa... Cissen lopetettua tutkimksensa oli Aben mitta jo niin täynnä, että se kiipesi takaisin terraarioon ja orrelle ihmettelemään tapahtunutta.

abecisse1.JPG

abecisse.JPG

Abe-seikkailun jälkeen olikin hyvä mennä olkkari-atk:n päälle lämmittelemään. Koneparka huusi välillä ilman perään, Cisse kun asetti kaksi kiloansa strategisesti muutaman ilma-aukon päälle.
 vdrcisse.JPG

Sunnuntaina hullut puutarhurit iskivät takapihan pihlajan kimppuun, josta tikkailla huojuva korkeanpaikankammoinen nipsaisi latvaa lyhyemmäksi. Kaveri huuteli maankamaralta ohjeita, ja itse koitin hankalasti nyrhiä oksia pitkävartisilla saksihärveleillä katki. Ei ne tikkaat nyt NIIN korkeat olleet, mutta tuntui silti että tipahdan justiisa. Annika tietysti seisoskeli ylimmällä pienalla eikä päätä huimannut yhtään.... Kyynärpäässä muhiva tulehdus hermostui moisesta rumbasta, ja nyt särkee kovin. Josko sitä nyt vihdoin kävisi lääkärille näyttämässä.