...ja iguaanirouvan uimaan. Nappasin likaisen altaan terraariosta pois, ja selvästi paksussa kunnossa oleva Iita tuli alaorrelle vahtimaan. Äkkiä toinen allas koloon ettei tyyppi livahda terraarion sokkelin sisään, ja Iita paineli samantien tyhjään altaaseen kököttämään. Nakkasin ämpärillisen vettä niskaan, ja uiminen alkoi samantien.

Luonnossahan raskaana olevat iguaanit uiskentelevat saareen, kaivavat itselleen tunnelin johon laskevat munansa ja uivat sen jälkeen takaisin kotiin ja syömään. Iitalla on ilmeinen tarve polskia, ja käydä välillä tallustelemassa terraarion lattialla toteamassa, että väärä saari. Munintalaatikon multa on toistaiseksi saanut olla rauhassa, mutta sitäkin levitellään varmasti edellisvuosien tapaan erittäin tehokkaasti pitkin terraariota. Toivottavasti tänä(kin) vuonna kaikki menee hyvin, eikä tarvitse alkaa metsästellä matelijatohtoria. Vaarana ovat kaikenlaiset prolapsit ja kuivettumiset, eikä nirsoilukaan ihan poissuljettu vaihtoehto ole. Yksi igurouva dissasi munitalaatikkoaan, koska sen lämpötila heitti yhden (1) asteen verran.

Muhkea matami

 

Pekingiä ei vielä kaupunkina ole tullut ikävä, mutta paikallista ruokaa kyllä. Työpaikan ruokalassa on ruokalistan mukaan "hot pot", mutta se on ilmeisesti melko kaukana oikeasta potista. Tänään en ehtinyt koko ruokalaan suomalaista hotpottia ihmettelemään, mutta ehkä ensi viikolla sitten...