Turkulaiset päättäjät näyttivät heti kunnallisvaalien jälkeen mistä närhi pissii. Nykyinen eläinhoitola on aivan liian pieni ja aivan liian homeessa, joten (ennen vaaleja) kaupunki teki hövelit suunnitelmat, joissa aikomuksena oli rakentaa 3,6 miljoonan euron komea laitos. Nimikin vaihtui eläinhoitolasta "eläinten hyvinvointikeskukseksi". Arvelin joskus syyskuussa, että vaalien jälkeen karsitaan suunnitelmia isolla kädellä, ja kuinkas sitten kävikään?

Tällä hetkellä eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyserin asunto on eläinhoitolan yhteydessä, ja näinollen Heidi tekee aivan älyttömän määrän ilmaista työtä hylättyjen eläinten hyväksi. Typerykset, jotka asioistamme päättävät eivät näytä tajuavan tätä, vaan aikovat karsia muun muuassa eläinsuojeluvalvojan asunnon uusien tilojen yhteydestä pois. Millaisia idiootteja päättäjien tuoleilla oikeasti istuu? Tämähän tulee pitkällä tähtäimellä kalliimmaksi kun ympärivuorokautisen valvonnan (joka on luonnollinen seuraus siitä, että hoitolassa asuu ihminen) järjestäminen. Turun Sanomien artikkelit aiheesta voi lukaista täältä ja täältä. Anja Eerikäinen pyörii takuulla haudassaan kuin väkkärä. Nyt jos koska tarvittaisiin hänen ronskia verbaliikkaansa. Siinä olisivat kaupungin kaksinaamaiset vätykset korvat punaisina, kun täti antaisi kuulua.

Kouluampumisten, masennuksen ja unohdettujen vanhusten maassa on tietysti monta tahoa käsi ojossa vaatimassa lisää rahaa palveluihin. "Elukoitahan ne vaan on" ajattelee moni, ja kritisoi uusia tiloja kalliiksi ja turhaksi. Mielestäni kuitenkin inhimillisyyttämme mitataan ennen kaikkea sillä, miten kaikista heikoimpia kohdellaan. Esimerkiksi hylättyä kesäkissaa heikompaa otusta ei hevillä löydy, ja niin kauan kun korkeampia aivotoimintoja vailla olevat niitä mökeilleen hylkäävät, annan ilomielin omista pennosistani osan eläinsuojeluun. Perkele.

Pieni lisäys: Huomasin kauhukseni, että Cissen 1-vuotissynttärit oli ja meni. Velokatin de Rosa Titanio syntyi 1.10. 2007, ja muutti Puutakujalle 18.1. 2008. Olenpa huono "matte", lähden toiselle puolelle palloa ja unohdan vielä synttäritkin :-[