Terraarioasukkien elämää on lomaillessa ehtinyt seurata tarkemmin kun talvisaikaan, ja on tullut melko selväksi kuka liskolassa määrää tahdin. Iitan nimeksi voisi vaihtaa Justiina, sen verran rautaisella otteella matroona komentaa puolta isompaa Abea.

 

Iita seuraa tilannetta orrelta, leukalappu kertoo millä tuulella sitä ollaan
iita.jpg

 

Reissussa ollessamme oli Annika saanut myös tutustua Iitan mielenliikkeisiin. Cissen äänenkäyttö oli sitä luokkaa, että rapsutteluvaje oli melkoinen, ja sitä hoidettiin terraariota vastapäätä olevalla sohvalla. Iita huomasi tämän, ja siirtyi orrella kohtaan, josta voi pitää kasvien välistä silmällä sohvalla istuvaa vierasta naista. Nuo tunnistavat vieraat, ja ilmeisesti Iita oli sitä mieltä, että Annika on jotenkin epäilyttävä. "Silmä vaan näkyi sieltä rehujen välistä" kuvaili Annika, ja tietää nyt varmasti miltä tuntuu olla tarkkailtavana.

Samalla reissulla oli Iita tuijotellut yläorrelta alapuolella olevaa kukkuraista ruokakuppia, ja kiivennyt sen jälkeen V:n muotoon aseteltujen oksien kautta ensin ylös, sitten alas. Sama tuijotus-kiipeily toistettiin, kunnes joku ratas loksahti kohdalleen...ja neiti loikkasi orrelta ruokakupin päälle. Ja pisteli tämän jälkeen tyytyväisenä evästä tuulensuojaan. Annika raportoi naureskellen tapahtumat jälkeenpäin, ja itsekin pudistelin päätäni Iitan mielenliikkeille.

Äsken rauhassa sohvalla istuessani ihmettelin terraariossa kehittyvää tilannetta. Abe köllötteli toisella hyllyllä, ja Iita oli hyllyn vieressä olevalla oksalla. Oli kun olisi katsellut ukkospilvien nopeutettua kasautumista kummankin elukan moshatessa toisilleen. Leukalaput heiluivat kuin myrskytuulessa, ja hetken kuluttua Iita saikin tarpeekseen. Äkäpussi säntäsi hyllylle puremaan Abea kyljestä ja isottelemaan, ja hetken päästä Abe olikin ajettu terraarion lattialle perimmäiseen nurkkaan. Iita seisoi hyllyllä kiukkuasennossa ruumis irti alustasta ja moshasi (kiukkuinen igu nyökyttelee päätään kuin hevari konsertissa), ja Abe yritti isotella takaisin. Melko ponnettomasti kuitenkin, Abe ymmärsi että akkaa ei nyt kannata suututtaa enempää. Abe haahuili hetken aikaa pitkin terraarion lattiaa Iitan tuijottaessa ja moshatessa, kunnes tilanne laukesi. Kumpikin könöttää nyt yläorrella näennäisen sopuisasti. Abe nojaa päätään Iitan häntään, ja Iita on äksyn näköisenä leukalappu esillä.

Akka on äksynä, parempi pysytellä kaukana, miettii Abe
abe1.jpg

Iguaanit köllöttelevät normaalisti massu kiinni oksassa/maassa/hyllyssä, ja koipien varassa seisominen ja mahdollisimman isona oleminen on merkki siitä, että nyt ottaa raskaasti päähän. Abe oli kai tehnyt jotain väärää, kuten esimerkiksi tiputellut terraarion koristeita tai unohtanut merkkipäivän, ja siitä seurasi rangaistus. Akkavalta rulaa ainakin tämän huushollin terraariossa :-)

Igujen normiasento, massu kiinni alustassa eikä leukalappua näkyvillä
abe_sohvalla.jpg

 

Abe isottelee Nemolle, ei kuitenkaan ihan täysillä. Takaruumis on vielä maassa.
nemo_abe.jpg