Vappu meni päivystäessä, joten meininki oli melko rauhallista. Aattona oltiin kavereiden luona syömässä, juomassa (kuka mitäkin), ja pelaamassa Samin heräteostosta. GTA 4:n parissa menikin jokunen tovi. Pelissä oli yleensä syömä- ja juomatauko kohdassa, jossa joku soitti peliukkelille, ja rasittavaa soittoääntä ei kukaan jaksanut vaihtaa. Tai osannut. Itse kunnostauduin tulemalla pidätetyksi heti ensimetreillä, romuttamalla kulkupelini ja juoksentelemalla päättömästi eestaas joka suuntaan huitoen.

Ilma on ollut tosi hieno, ulkona on vaikka kuinka lämmin ja kissat huutavat kuorossa pihallepääsyä. Liekö siitepöly tai auringonpaiste joka saa pään sekaisin, mutta pyykkiä pestessä unohtelin jatkuvasti laittaa poistoletkun pyttyyn. Tuloksena oli tietysti tulviva kylppäri, ja saunaan motitettuja kissoja. Eihän sieltä voi tulla märän lattian poikki, tassu kastuu! Kaiken kukkuraksi tein saman hassin kahteen otteeseen samana päivänä. Varhaisdementia tai joku vastaava taitaa oirelehtia. Onneksi kahvinkeitin sammuu omia aikojaan, vielä pitäisi varmaan hellaan hommata joku mummokytkin.

Bauhausista tuli haettua verkkoa, lautaa ja tilpehööriä, ja niistä on pihalla muotoutunut kissojen ulkohäkki. Itseltä olisi mennyt ihmetyksen sormi hämmästyksen suuhun, ja työkaluja olisi todennäköisesti lennellyt kiukunpuuskan sattuessa, mutta Jussilta homma sujui ilman dramatiikkaa. On ne insinöörit näppäriä sille päälle sattuessaan... Häkki odottelee vielä pientä pintasilausta, jonka jälkeen sinne voi lähettää testikissan. Nemolla on jostain syystä öisin hirveä tarve mouruta (eikä mitään pientä "miau"-tyyppistä, vaan kunnon maaliskuu-ulvontaa!), ja nyt on toiveissa että rajaton pääsy rajattuun ulkoilmaan veisi edes osan öisestä kiukusta mennessään.

ulkohakki.jpg

Ikkunoiden aukipitäminen on tuonut mukanaan jokakesäisen vitsauksen - muurahaiset! Mokomat pallopäät muodostavat polun keittiön raollaan olevasta tuuletusikkunasta keittiön poikki saunaan, ja alkavat väsäilemään tukikohtaa sinne. Viime kesänä myrkytin suurinpiirtein koko takapihan ja saunan, nyt pitänee olla varovaisempi kun Cisse on vielä niin pieni ja hölmö. Tänään paloi hihat, kun muurahaisia listiessä huomasin että yksi kehtasi vielä purra kämmenselästä! Muina muurahaisina tullaan ja rampataan pitkin huushollia, eikä kunnioiteta isäntäväkeä yhtään.