Mitä vanhemmaksi tulee, sitä kauheammista krapuloista saa kärsiä. Ja tuntuu siltä, että krapula seuraa jopa siitä, että vilkaisee viinilasia. Tänään makasin vielä puoliltapäivin sohvalla tärisemässä, vaikka piti lähteä ajoissa Kakskertaan classic sportscar concours d'eleganceen. Paikalle päästiin lopulta iltapäivästä, jolloin koko tapahtuma alkoi olla jo ohi... Muutama Porsche-tuttu bongattiin sentään, vaikka piknik menikin pipariksi.

Tämä kaikki alkoi oikeastaan jo perjantaina. Kotiuduin, simahdin sängylle ja heräsin unenpöpperö-kiukkuisena. Teatteriliput Varekseen oli varattu, ja piti hiukan yrittää ihmistyä ja suoria itsensä Naantaliin Emma-teatteriin. Istuinalusta jäi tietysti taas kotiin, ja vaatettakin olisi voinut enemmän olla mukana. En muistanut, miten epämukava ja kylmä kesäteatterin katsomo voi olla... Itse näytelmä oli kyllä hyvä. Pahista, seksimaanikkoa ja ties mitä näytellyt Tom Petäjä toi elävästi mieleen pari vuotta sitten nähdyn B.Virtasen, jossa hän näytteli Murikkaa ja japanilaista kopiokoneenkorjaajaa. Ja tuli nähtyä Kari-Pekka Toivonen kahleissa ilman paitaa. Mm-m, olen avoimen kateellinen Merja Larivaaralle ;-)

Lauantaina oli Mian maisteribileet, ja homma alkoi lupaavasti kuohuviinilasillisella. Niitä lasillisia riittikin sitten, tosin välillä oli pakko maistaa boolia. Lisää kuohuviiniä, paljon naurua ja tanssia, ja temppuilevan playlistin ruuvailua, ja vielä vähän kuoharia. Myös gradunpoltto oli ohjelmassa, ja Fylli-täti kävi piirtämässä pienen Mia-sadun. Täti oli kyllä astetta ronskimpi kun mitä muistin... Vielä vähän kuoharia, ja sateeseen taksia odottelemaan. Tässä vaiheessa katsoin parhaaksi poistua yökerhon sijasta kotiin, ja hämmästyneenä huomasin, että sateenvarjonikin oli vielä matkassa. Makkarissa pärisi melkoinen justeeri, joten petasin sohvalle pedin, tiputtelin vaatteita sinne tänne ja nukuin huonosti ja liian vähän. Cissen mahakello kävi jossain vaiheessa ilmoittamassa, että on ruoka-aika, mutta ruokinta-automaatti käänsi naama valkoisena kylkeä. Kosto oli suloinen, automaatin päällä oli hyvä pötkötellä ja tuijottaa pahasti...

Lauantaina kävin myös hiukan kaupoilla, ja ihmettelin Ikean täpötäyttä parkkipaikkaa. Putiikki avasi ovensa torstaina, ja ensimmäisenä päivänä oli 16 000 ihmistä tungeksinut ihmettelemässä huonekaluja. Paikalla taisi olla sama porukka, joka ruotsinlaivalla majoittuu naama nurinpäin pakaasiensa kanssa ulko-oven eteen tuntia ennenkun laiva saapuu satamaan. "Mää ekana maihin". "Mää ekana Ikeaan".