Postilaitos muutti nimensä Itellaksi, mutta palvelun taso ei tainnut juurikaan parantua. Lähetin loman aikana passin ja viisumihakemuksen Nokian sisäpostilla Turun konttorilta Saloon (kun en jaksanut ajella eestaas), ja sillä matkalla ne kupongit ovat nyt edelleen. Jos olisin tiennyt, että sisäposti kulkee välillä Itellan käsien kautta, olisin vienyt paperit omin käsin matkasihteereille. Nyt on uusi passi haettu, ja siihen sitten uusi viisumi. Suomen reissun kesto pompsahti siis hiukan, mutta mikäs täällä on ollessa.

Puolentoista viikon kesäloma meni Kakolassa ja Zoolandiassa käydessä, ja olkkarin sisustusta myllätessä. Kakola-kiertokävely oli loistavan oppaan takia mieleenpainuva. Melko karu ja sokkeloinen se vanha vankila on, eivätkä sellitkään taida vastata tämän päivän vankien tarpeita. Uudessa Saramäen vankilassahan on 17(!) pistorasiaa per selli, ja hammaslääkärissä saa halutessaan mansikanmakuista puudutusainetta. Mielestäni vähän liiottelua, vangeilla on paremmat oltavat kun esimerkiksi eläimillä Turun eläinhoitolassa. Ensimainitut ovat itse hoidelleet itsensä häkkiin, jälkimmäiset kärsivät ilman omaa syytään. Uudelle eläinhoitolalle oli kaiken kukkuraksi rahat ja paikka Turusta varattu, mutta nyt joku virkamiesdelegaatio haluaa ilmeisesti "opintomatkalle" ja uusi hoitolarakennus on jäissä. Koko roska aiotaan ilmeisesti ulkoistaa ja kuskata johonkin Paimion perämetsiin, mutta vasta kunnallisvaalien jälkeen.

Kotona on hassua olla, kun koko ajan on olo että taas sekin juttu on siellä toisessa kodissa. Esimerkiksi uimapuku ja suuri osa urkkavaatteista on Pekingissä. Kissojen ja Jussin kanssa on tietysti mukava olla, mutta kun tässä nyt on reissuun lähdetty niin tuntuu typerältä istua Suomessa sitten vain. Ja sitäpaitsi, kukkaset kuolee Pekingissä kun siellä ei kukaan ole niitä kastelemassa. Kuponkeja odotellessa käyn normaalisti Salossa töissä, ja aloitan päivän reippaasti aamulenkillä. Maanantaina lämpöä oli jopa asteen verran, ja vastassa hillittömästi höyryävä Aurajoki:

fog.jpg