Vappuna sää oli kerrankin lämmin ja aurinkoinen, ja tilanne hyödynnettiin grillailemalla. Edeltävänä viikonloppuna oli sää jo hellinyt sen verran, että ulkona pystyi istumaan ihan t-paitasillaan. Joulupukki oli tuonut liput Chisun konserttiin, ja Leppäkosken porukan kanssa käytiin häntä kuuntelemassa. Oli aika upea ääni, testiraati suosittelee.

 

Antto-pojan eväshetki, Julia herkuttelee peukalolla

 

Riemua himmensi hiukan aatonaattona menehtynyt naapurin rouva. Olin tapojeni vastaisesti päikkäreillä, kun lähdön aika koitti ja auto haki ruumiin pois. Tavallaan hyvä, että Raija sai rauhan, toisaalta harmi. Mukavampaa naapurin rouvaa saa kyllä hakea. Onneksi sentään muilla rintamilla kuuluu hyvää - Joona-poika on selättänyt Kawasakin taudin, ja oma megalenssu on muisto vain.

Julia on ulkoillut kantoliinassa, jonka tilalle hommasin Manduca-nimisen kantorepun. Liinan kanssa oli aina melkoinen souvi sitomisen ja asettelun kanssa, ja Manduca-reppu on huomattavasti simppelimpi. Reppu vyötäisille kiinni, tenava kyytiin ja hihnat olkapäille. Lisävarusteena neidillä on kelin mukaan vaihtuva vaatetus (hattu, sukat, säärystimet) ja upouudet aurinkolasit. Peililaseilla! Kyllä nyt kelpaa. Vielä kun äiskän vahvuuksilla varustetut lasit tulisivat optikolta...

 

Kantoliinaileva trendsetteri

 

Manducassa ilman arskoja, jalassa päheet villasukat

 

Vappuaattoa viettämässä oli "ristiinkummitettu" porukka. Eli Julian kummitäti ja -setä, joiden Valtteri-poika on meidän kummipoika. Myös Katri, Matti ja Pihla-tyttö käväisivät pikaisesti morjestamassa. Jussin toimiessa grillimestarina olin itse Julian palvelusväkenä, ja yritin siinä sivussa tuhota osuuttani puolentoista litran skumppapullosta, jonka kummit raahasivat matkassaan. Valtteri-poika matkustaa mukavasti Croozer-kärryissä fillarin perässä, ja kärryjen takapaksiin mahtuu näköjään kaikenlaista. Kuten grilliin menevät syötävät, hedelmäsalaattia ja tuo jo mainittu skumppapullo.

 

Epäluuloista vilkuilua, kummitäti on jotenkin epäilyttävä

 

Valtteri pistää takapihan rappuset uusiksi

 

Serpenttiini oli vapun ihan ensteks paras juttu!

 

Toukokuun alun touhuihin kuului myös autokaupoilla käynti. Paikallinen volkkariliike kutsui uusien tilojensa avajaisiin, ja sinnehän lähdettiin koko perheen voimin. Julia käyttäytyi asiaankuuluvan viileästi, ja tutkaili menopelejä turvakaukalosta käsin sanomatta juuri sanaakaan. Äiti taisi olla enemmän intsinä - harmi vaan, että sitä lottovoittoa ei ole vielä tilille tupsahtanut.

Pretty in pink. Isi ei arvosta haalareiden värivalintaa

 

Sama kylmän rauhallinen lähestymistapa on myös lätkän MM-kisoihin. Kotikisoissa pelaavia Leijonia kannatetaan toki pukeutumalla isin ostamaan yöpaitaan, ja seuraamalla jäällä sohivia ukkoja iskän sylistä. Välillä Mertsin hurmioitunut selostus innostaa pieneen hihkumiseen, mutta muuten touhua seurataan hyvin vakavalla naamalla.

 

"Kyllä tuo oli ihan selkeä paitsio, hmph"