Surffailin eilisiltana läppärillä vepissä, ja käytin tapojeni vastaisesti Microsoftin tekelettä selaimeksi, Internet Exploreria. Yhden itis-kasvattajan sivuilla käväistyäni alkoi tapahtua kummia - oikeassa alanurkassa oli yht'äkkiä kaksi uutta ikonia, ja läppäri väitti itsepintaisesti, että nyt on virusta ja haittaohjelmaa koneessa. Uusi tuttavuus nimeltä Security Tool halusi välttämättä puhdistaa koneestani kaikenlaista (sen mielestä) epäilyttävää, eikä suostunut rauhottumaan.

Yritin tappaa rasittavan huutelijan task managerilla, mutta Security Toolipa ilmoitti, että taskmgr.exe yrittää levitellä luottokorttitietojani maailmalle. Yeah, right. Regedittiä käynnistellessä tapahtui sama, ja F-securen tuote yritti Security Toolin mukaan yhtä lailla huudella salaisuuksia eteenpäin. Samoin Symantecin virustorjunta. Ja jatkuvasti silmille hyppäävä varoitusikkuna alkoi pikkuhiljaa syödä hermoja.

Safe modeen buuttaus, rekisterin kaivelu ja F-Securen online scan eivät tehonneet, joten ei auttanut muu kun luovuttaa läppäri huushollin gurulle. Huomattavasti pitkäpinnaisempi Jussi oli jo ehtinyt kaivella esiin Security Toolin sielunelämän, ja jäljet johtivatkin sylttytehtaalle...eli Venäjälle. Kasvattajan veppisivun uumenissa oli jemmattua java-koodia, joka haki ryssäin palvelimelta sivulla vierailevan koneelle hiukan ylimääräistä hupia. Nimeään muutteleva haittaohjelma löytyi lopulta, ja nyt se on poissa. Mutta enpä taatusti käytä enää mihinkään IE:tä, ellei ole ihan pakko.

 

Jussi ehti Security Toolin metsästyksen lomassa kis-napata Cissen