Meillä on kissoilla kaksi vessaa. Toinen on katollinen pömpelivessa, ja toinen korkeareunainen ritiläpohjainen pellettivessa. Jostain syystä pömpeli on suositumpi, ja jollain merkillisellä konstilla joku kissoista onnistuu pissaamaan pienen läntin vessan viereen. Pömpeli on kiilattu ahtaasti vessanpytyn ja kaapin väliin niin, että sinne viereen ei kissa oikein mahdu, enkä edes osaa kuvitella miksi sinne pitäisi ahtautua pienen pissalirun takia. Kyseessä on siis pikkuruinen läntti, ei mikään lainehtiva protestipissalammikko.

Selitystä oudolle ilmiölle en vielä ole keksinyt. Onko pömpelivessassa satunnaiseen kohtaan ja aikaan ilmestyvä madonreikä, joka johtaa osan pissasta veskin ulkopuolelle? Onko joku noista oikeasti niin veemäinen, että ahtautuu allaskaapin alta pömpelin viereen pelkästään pienen protestilirun takia? Vai onko niillä anatomisia erikoisuuksia, joista en ole tietoinen? Selitys, kunhan se joskus selviää, ei varmaan ole mikään noista edellämainituista. Ja hämmästyttää varmasti.

Viikonloppuna oli taas perinteiset Porsche-palstan pikkujoulut, tosin tällä kertaa Tampereella. Ilta sujui tutuissa merkeissä, ja hauskaa oli. Seuraavana aamuna tosin oli vähemmän hauskaa, ja onneksi hotellihuone tarvitsi luovuttaa vasta kolmelta. Krapulaa oli ilmassa, ja olin vielä tänäänkin ihan nuutunut. Ollessamme hunningolla olivat Annika ja Sami taas käyneet hoitamassa eläintarhaa, ja kissat olivat taas mahdollisimman vieraskoreita. Oli annettu ymmärtää, että kukaan ei leiki, rapsuta ja ruokaakin saadaan hyvin satunnaisesti, joten Sami oli leikittänyt Nemoa oikein koko rahan edestä. Ja tietysti Cisseä, joka muutenkin riekkuu aina siellä missä tapahtuu. Nyt oli sitten iltaleikin aikana pakko räpsiä vähän todistusaineistoa leikkihetkestä.

 

 Mää sain lelun kiinni! Kukahan muuten on jättänyt sängyn petaamatta...

 

Nemon vuoro metsästää

 

 "Epistäääää, se oli mun lelu!"