Lauantaina olimme Annikan kanssa sopineet menevämme Flamingon kylpylään hiukan rentoutumaan. Itselläni oli lahjakortti kyseiseen paikkaan, ja varasin hoidot "kaverille kans" -periaatteella. Lahjakortti oli tullut siitä hyvästä, että noin vuosi sitten Porsche-Ladyjen kanssa kylpylässä käydessämme oli varaukset sösselletty oikein urakalla. Joten koko porukka sai kupongit, jolla sai ryhmähoidoista Sabbia Med- ja Rasul -nimiset hemmottelut.

Perille päästyämme saimme kylpytakit, pyyhkeet ja rannekkeen, jolla voi kuitata maksut itse kylpylässä. Ja sillä saa myös pukukaapin (numero 968!) lukkoon, joten mitään ylimääräistä ei tarvinnut raahata matkassaan. Uikkarit ylle, ja vesipuiston hälinään vastavirta-altaaseen kieppumaan. Pyöreä allas pyöritti naisia miten halusi, ja jonkun aikaa virran vietävänä oltuamme lähdimme pyrkimään kohti liukumäkiä. Paitsi että ei se niin helposti käynytkään, kaikenlaisia virtauksia oli siinä isossakin altaassa. Hemmetti että oli hankalaa päästä rappusille! Lapsetti kuitenkin sen verran, että liukumäkeen oli päästävä, ja sehän oli hauskaa kun mikä. Jonojakaan ei ollut, joten saimme riekkua ihan niin paljon kun halusimme.

Spa-osastolle pääsee ranneketta näyttämällä, ja oven sulkeuduttua takanamme olisi kuin olisi astunut aivan toiseen maailmaan. Vesipuiston korviasärkevän metelin ja kirkkaan valaistuksen sijaan vastassa oli hämärä valaistus, hiljainen musiikki ja ihanan lämmin ilma. Spassa on tiski, josta saa ostaa haluamiaan virvokkeita ja purtavaa, ja mukavia tuoleja ja sohvanurkkauksia, joissa voi nauttia kynttilänvalosta ja hyvästä seurasta. Lisäksi on erilaisia saunoja ja altaita, suihkuja ja tuoksuja. Kiireestä ja hälinästä ei ole tietoakaan. "Aistillinen" on ehkä paras sana kuvaamaan paikkaa.

Hoitojen välissä meidät johdatettiin lepohuoneeseen, jossa saa teetä, vettä ja hedelmiä. Ja saa lojuskella lämmitetyillä, mukavaksi muotoilluilla laattapenkeillä. Lähdimme paikasta uudestisyntyneinä ja pitkin hampain, sinne olisi voinut jäädä vaikka koko illaksi.

Kotimatkalla pysähdyimme Kasvihuoneilmiö -nimisessä paikassa, ja siellä oli ihanien hierovien tuolien lisäksi kaniherra omassa mukavassa pikku yksiössään! Kanikonttori oli sisustettu paikalle tyypilliseen tapaan kristallikruunuin ja vanhoin huonekaluin, ja herra kaniherra suoritti iltapesua kämppänsä nurkassa. Löysin kaiken kukkuraksi Annikan ja Samin vauvelille oivan ristiäislahjan - vanhan hienon batmobilen! Annika pörräsi itsepäisesti siinä lähettyvillä, joten kesti hetken aikaa ennenkun sain salavihkaa kaapattua lahjuksen siiven alle ja sännättyä kassalle.

Kanin konttori

 

Jussi Valkonen :-) 

 

Sunnuntaina oli siis vuorossa ristiäiset, ja kummipoika sai nimen Valtteri Juhani Aura. Valtsu-poika päätti juhlistaa tilannetta truuttaamalla vaipan niin täyteen, että tapahtui pieni ohivuoto, ja huutamalla päänkastelun jälkeen kuin rälläkkä. Vaipanvaihto ja kummitädin tarjoilema eväs kuitenkin rauhoittivat pikkumiehen, ja uni tuli miltei silmänräpäyksessä. Tosin sitä ennen oli vielä hiukan protestoitu sukkien pukemisen johdosta.