Matkakorvauksia jos mielii täältä käsin karhuta firmalta takaisin, pitää ensin lähettää sähköinen kuponki pomolle hyväksyttäväksi, ja sitten vielä tulostaa se sama kuponki ja lähettää se kuittien ja lippusten kanssa matkareskontraan. Paperiton toimisto my ass... No, joka tapauksessa, Suomesta käsin se lähetys onnistuu ihan sisäisellä postilla. Täältä Pekingin peräkylästä pitää lippuset lähettää kuriirin, tässä tapauksessa DHL:n, avulla. Laitoimme reilu viikko sitten Lulun kanssa omat kuponkimme samaan kuoreen, ja lähetimme matkaan.

Seurannan mukaan lähetys oli jossain seisomassa, kommenttina oli "vastaanottaja muuttanut". No, siinä oli sekä katuosoite että postiboksin numero, ja jälkimmäisestä oli yksi numero mennyt pieleen. Fiksumpi olisi katuosoitteen (ja firman nimen...) perusteella hakenut oikean vastaanottajan, mutta perjantai-iltapäivänä kaikki terveellä järjellä varustetut taisivat olla olympiatunnelmissa jo.

Lulu soitti täkäläiseen DHL:n toimistoon, ja itse pistin netin kautta yhteydenottopyynnön (kello oli siis Suomessa 05:00 - lienee turha soitella mihinkään siellä). Äsken sainkin yhteydenoton, josta tässä ensimmäinen lause:
"Olemme vastaanottaneet uudelleen jakelu pyyntösi. Toimitamme lähetyksesi alla pyydettyyn osoitteeseen NOKIA GROUP,VALIMOTIE 21 C3,VANTAA tänään 11.08 klo 16 menessä"

Justiisa. Alkuperäinen vastaanottaja oli kylläkin Helsingissä Vantaan sijasta, mutta mitä voi odottaakaan joltakulta, joka saa yhdestä sanasta aikaiseksi kokonaisen lauseen. Noin pahaa yhdyssanavirhettä en olekaan ihan hetkeen nähnyt. Korjasin äkkiä, että viekää nyt hyvänen aika se lähetys Helsinkiin, niinkuin alunperin oli tarkoitus, eikä mihinkään Vantaalle. Saas nähdä mihin mustaan aukkoon lappuset vielä tuosta häviää. Miten hemmetissä voi paikkakunta muuttua lennossa (vaikka sama katu onkin sekä Helsingissä että Vantaalla), minä kysyn vaan!

Lisäys: Eihän tämä tähän päättynytkään. Yhdyssanahirviölle vastauksen jälkeen kuvittelin asian olevan sillä selvä, mutta sain hetki sitten taas sähköpostia. Toisenniminen henkilö aloitti "Hei Anne" ja vaati saada tietää oikean toimitusosoitteen, koska toimitusehtojen mukaan lähetystä ei voi jakaa postilokero-osoitteeseen. En tiedä nyt itkeäkö vai nauraa. Ilmoitin, että katuosoite on sama Valimotie Helsingissä, ja karttalinkistä voit varmistaa ihan omin silmin että sama kadunnimi löytyy sekä Helsingistä että Vantaalta.