Töissä oli öiseen aikaan ollut sähkökatko, jonka johdosta konehuone hiukan lämpeni, jonka johdosta kaikennäköistä palvelinta ja atk:ta kyykkäsi. Yöpäivystäjä oli työmatkalla Chennaissa, ja siellä on muutenkin töiden puolesta kiire, ja siihen päälle vielä koko Salon tehdas seisahtaa hetkeksi. Vahinkoja korjailtiin hartasti, ja jossain nähtiin varmasti paljon naamanliikkeitä. Mitkä varajärjestelmät? Mikä ilmastointi?

Iltapäivällä ohjelmassa oli yksi kappale läppärin sekoamisia ja testipuhelimen vaihto. Uusi testiluuri piti hakea, mutta - kuinka ollakaan - niistä vastaava ei päässyt käsiksi kantaan, johon uuden luurin tiedot piti päivittää. Sain kuitenkin puhelimen, joka ei kuitenkaan halunnut uutta softaa sisäänsä. Lievä väkivalta kuitenkin auttoi tähän. Läppärikin heräsi taas eloon, tosin mielenkiintoisen resoluution kanssa. Jota ei saanut vaihdettua...

Iltapäivällä oli vihdoin meilläkin testiympäristöt pystyssä...kunnes konesalissa alkoi jälleen tapahtua. Palohälytys rämähti soimaan, palvelimet saivat annoksen argon-kaasua niskaansa ja palolaitos kurvasi kalustoineen paikalle. Tuntui siltä, että päivän vika- ja hajoamiskiintiö olisi nyt täynnä, mutta olisihan se pitänyt arvata, että kotona sama linja jatkuu. Telkkari ilmoitti "no signal", vaikka kuinka yritin räpeltää antennijohtoja kiinni toisiinsa. Jussi oli tietenkin poikain kanssa viihteellä. Meillähän ei ole mitään perinteistä digiboksiviritelmää, vaan Linux ja palvelin ja bitti ja atk, joten olo oli melko avuton. Puhelinsoitto, lisää johtojen kopelointia, ja yht'äkkiä telkku heräsi eloon.

Mietin itsekseni, että työjuttuja ei ainakaan kannata enää illalla tehdä. Ties mitä saan aikaiseksi, kun päivä oli muutenkin mennyt joko hajottaessa, katsellessa jonkun hajoavan tai korjaavan hajonneita järjestelmiä. Itsekin luulin hajoavani, kun imuroinnin jälkeen imuria kaappiin tunkiessa alaselästä vihlaisi ilkeän tuntuisesti. Uskalsin enää vain lämmittää saunan ja saunoa hetken.