Ilmojen lämmetessä on kissojen ulko-ovi avattu. Eli saunan ikkuna on aurinkoisina päivinä ammollaan, ja karvanaamat saavat kulkea siitä ulkohäkkiin ja takaisin. Häkin hyllyllä on hyvä köllötellä ja vahtia pihapiirin touhuja, ja tarvittaessa komentaa esimerkiksi kurittomia koiria. Yksi miinuspuoli häkkitouhussa kuitenkin on - kura. Häkin pohjaa on hyvä käydä kuopimassa, ja tassuissa tuleekin jonkun verran kuraa sisälle. Lauteet täytyy pestä, ja kylppärin lattian poikki kulkee usein kuraisten tassunjälkien vana. Tassupesu suoritetaan tietysti jossain mahdollisimman kaukaisessa nurkassa, jotta tassunjälkiä saadaan tehokkaasti levitettyä joka puolelle huushollia.

Jussin tallikaverina on omaa kilpa-Porscheaan laittava hammaslääkäri, jonka vastaanotolla kävin näyttämässä suuvärkkiä. Olin aivan vakuuttunut, että yksi alhaalla olevista hampaista oli saanut reiän...mutta syypää olikin vielä puoliksi ikenen sisällä oleva viisaudenhammas! Siinä on kolo, joten koko hammas pitää kaivaa sieltä ikenen sisältä ja nyhtää irti. Keskiviikkona on h-hetki, ja olen jo henkisesti varautunut näyttämään hetken aikaa toispuoliselta potkupallolta. Toiselta puolelta nyhdettiin jokunen vuosi sitten samalla lailla puoliksi piilossa lymyävä viisuri, ja hammaslääkäriltä kotiin heittänyt silloinen esimies tokaisi "tule takasin töihin sit kun näytät taas ihmiseltä". No, se hammas oli hankala tapaus, josko nyt käsittelyssä oleva olisi hiukan suosiollisempi. Ja tuleepahan tuettua Paulin Porsche-harrastusta sen verran, että saa toivottavasti tallille uuden pölkkärin. Edellinen nimittäin teki polttoitsemurhan.

 

 

Saara yöpyi meillä Katjan ja Marcon tupareiden jälkeen, sillä öinen taksimatka Turusta Paimioon ei kauheasti houkutellut. Cisse näytti tietysti taas parhaat puolensa olemalla ensin piilossa, ja luihuilemalla sen jälkeen matalakisuna pitkin huushollia. Joskus aamun pikkutunneilla kotiin kömmittyämme Cisse ilmeisesti luokitteli Saaran harmittomaksi tapaukseksi, ja kävi tutkimassa yönyli-laukun sisällön ja hakemassa pienet rapsutukset. Parhaita uniasentoja ei ilmeisesti Saaralle esitelty, sillä minkäänlaista kommenttia asiasta ei tullut. "Den håller hela tiden på med nånting" oli hiukan hämmästynyt kommentti aamuisen tutkimusretken jälkeen. Niinpä, itämaiset eivät ole koskaan paikallaan tai hiljaa. Paitsi nukkuessaan...ehkä.