Viime viikko meni ihan vallan töitä tehdessä ja nukkuessa, joten ei paljon blogikirjoittelukaan napannut. Aamulla ylös, shuttle busilla töihin, illalla töistä kotiin, murkinaa vasuun ja nukkumaan. Perjantaina sentään pidin etätyöpäivän, sillä Jussi lennähti maahan lauantaiaamuna.

Painelin aamusta kentälle vastaan, ja väsyneen näköinen insinööri hoippuikin ennen pitkää halittavaksi. Kuskasin jetlagin riivaamaa Jussia pitkin neibörhuudia, näyttäen lähimmät tärkeät paikat. Niinkuin esimerkiksi tuo Lan Daon atk-marketin ja lähimmän kahvilan (jossa sattuu olemaan ilmainen wlan). Jussi kommentoi asiaa irkissä näin:
12:06 <@Jusii> Tulin tänne la 04 suomen aikaa ja nukuin koneessa kai 1/2h. Ensimmäisenä sitten täällä Anni näytti lähimmän wlan-baarin, viinakaupan ja muuta tärkeetä ympäristöstä. Vei stokkan kokoseen ATK-helvettiin, näytti suomibaarin josta saa pyttipannua ja vielä sunnuntaina kuskas kattoo vormuloita. On mulla vaan hieno nainen.

Sunnuntaiaamuna oli siis lähtö Shanghaihin formulakisoja katsomaan. Jussi-parka joutui tosin viettämään ensimäisen Pekingin-yönsä kylppärissä nukkuen - se on nimittäin ainoa paikka, johon pääsee karkuun potkivaa koipea. Mitäs unohti korvatulpat ja kuorsasi... Kuskasimme tavarat taksilla Shanghain lentokentältä hotellille, ja lähtiessämme oli pihassa tila-auto jonka kuski lupasi heittää meidät satasella alueelle. Itselläni oli tässä vaiheessa hiukan pulaa rämpylöistä, joten pyysimme kuskia pysäyttämään automaatille...ja siitähän se show syntyi. Tyyppi rupesi vaatimaan lisää rahaa, koska ajoi automaatille (matkan varrella olevalle!) ja joutuu kuulemma ajamaan tyhjän auton kanssa takaisin maksellen moottoritiemaksuja. No ei kai se meidän vika ole, mokoma typerä kuski. Jätimme ukon tila-autoineen siihen ja nappasimme oikean, mittarillisen taksin. Tämä kuski huristeli moottoritietä pitkin oikeaan suuntaan, mutta ajoi jostain syystä ohi siitä rampista, jossa luki "Shanghai F1 circuit" (tms). Kuski taisi haluta hiukan suuremman rahan, sillä omasta mielestäni hän teki täysin tarpeettoman ja pitkän lenkin... Kaiken kukkuraksi kuski ei ilmeisesti osannut ajaa ihan perille asti, vaan hän jätti meidät hillittömään ruuhkaan väittäen, että hänellä ei ole oikeutta ajaa perille asti. Tallustelimme hetken aikaa (muistinko mainita, että Shanghaissa oli noin sata astetta lämmintä?), ja otimme kolmannen taksin. Joka sekin kuskasi meidät MELKEIN perille asti väittäen myös, että ei ole oikeuksia ajaa tästä eteenpäin. Kummallista, että muut taksit kuitenkin jatkoivat vielä eteenpäin. Mitta oli tässä vaiheessa aivan täynnä paikallisia taksikuskeja.

Alueelle päästyämme huomasi miesväki kauhukseen, että oluenmyyntiä alueella ei juurikaan ole. Olut oli melkein kaikista paikoista loppu, ja se ainoa teltta joka myi bing pijiua oli sellaisen jonon päässä ettei mitään tolkkua. Aidan takana oli kuitenkin t-paita-, ferrarilippu- ja krääsäkauppiasta...ja joillain oli myös olutta myynnissä! Tosin ei kylmää, mutta ei pidä heittäytyä turhan nirsoksi. Kömmimme paikoillemme C-katsomoon ja virittelimme korvatulpat korviin. Kisan alkaessa oli mökä sitä luokkaa, että ilman tulppia olisi ollut pakko lähteä katsomosta pois. Terrorisoin kaikkia ison Marialta lainatun lipun kanssa (johon hommasimme ferrarilippukauppiaalta kepin), ja katsoimme perin tylsän kisan. Ei kolareita, ei hienoja ohituksia, ei taistelua eikä vääntöä. Pah. Tunnelma kuitenkin oli hieno, ja katsomossa oli tosi paljon suomalaisia. "Muutama" kuva tuli otettua, tässä linkit pariin:

Kimi
Heikki (tässä jarrutettiin kovin, levyt hehkuu punaisena)

Kisan päätyttyä oli alueella busseja, jotka kuskasivat ihmisiä Shanghain keskustaan. Näihin busseihin olisi kuitenkin pitänyt kuulemma ostaa lippu etukäteen, nyt jälkikäteen ostettuna lippu maksoi viisikymppiä per nenä. Hah! Talsimme kohti takseja, joista ensimmäinen ilmoitti hinnaksi monta sataa ja sanoi suoraan, että mittaria ei laiteta päälle koska F1-kansa maksaa sen minkä hän pyytää. Me emme maksaneet, ja löysimmekin hetken kuluttua hiukan halvemmalla kuskaavan taksin. Tämän taksin kuskilla ei ollut edes yhtä ylimielinen asenne, joten kömmimme kyytiin...ja juutuimme kaikkien liikenneruuhkien äitiin. Yksi niistä busseista oli radion mukaan tötöillyt itsensä kumoon tai jotain, ja kaaoshan siitä seurasi. Ilta pimeni, ja pieni taksikopperomme kökötti bussien keskellä yrittäen päästä eteenpäin.

Lopulta pääsimme suurimmasta ruuhkasta eroon, ja kuski kurvasi kauhukseni pimeille pikkuteille. Jo aikaisemmin oli kuskin raskas kaasujalka tehnyt itsensä tutuksi, mutta nyt meno oli jotain ihan päätöntä. Kiinassa ei ajovalojen käyttö ole mitenkään pakollista, eikä edes pimeän aikaan tule mieleen sytyttää lamppuja. Kuskimme huristeli ties missä hitaampia ohitellen, ja välillä näytti siltä että nyt tulee nokkakolari. Vastaantulijoiden kaistalla ei kannata olla silloin, kun toisesta suunnasta tulee auto vastaan valojaan välkytellen. Meidän kuskillemme ei kukaan vaan ollut kertonut tätä. Istuin aitiopaikalla etupenkillä, ja ensimmäistä kertaa laitoin täällä taksissa turvavyön päälle.

Pääsimme lopulta eroon pikkuteistä ja moottoritielle, ja meno jatkui samanlaisena. Ohi mentiin mistä vain pääsee, välillä pientareen kautta. Taksin nopeusmittari ei toiminut, mikä ei välttämättä ollut yhtään huono asia. Sekä Jussilla että itselläni tuli elävästi mieleen peli nimeltä Grand Theft Auto ja siinä suoritetut kaahailut. Pääsimme kuitenkin onnellisesti hotellille, jossa marssimme miltei suoraa päätä ravintolaan. Syömäpuoli oli jäänyt hiukan vähemmälle, ja nälkä oli hirmuinen. Murkinoituamme lähti Jussi vielä ulos tupakille, ja käveli hiukan katua pitkin ympäristöön tutustuen. Vierelle ajoi pieni koppimopo, jonka kuski pölötti kiinaa ja antoi elekielellä ymmärtää, että seksiä olisi saatavilla. Jussi tuli kiireellä takaisin hotelliin ja naureskeli nähneensä juuri maailman pienimmän bordellin.

Paluu Pekingiin sujui kommelluksetta, ja Jussi on nyt tutustunut ympäristöön. Töissä ollessani on toinenkin atk-marketti on löytynyt, ja silk marketin tinkimähelvetti on tullut tutuksi. Muurille olisi tarkoitus jossain vaiheessa kirmata, ja Tian'anmen pitäisi myös nähdä.