Kävin reilu viikko sitten järkyttelemässä työterveyslääkäriä. Polvissa on leposärkyä ja lisäksi vasen rutisee melko ällöttävästi ja naksuu kävellessä - melko varma merkki siitä, että sielläkin pehmenee rustot. Työpaikkatohtori tutkiskeli ja väänteli koipia ja totesi, että ei täällä kauheita rutinoita ole. Ja pyysi sitten menemään kyykkyyn. KRUNTS, tohtorilla silmät lautasen kokoisina ja hän oli jo täydessä vauhdissa lähetteen kirjoittamisessa kun kiskoin vaatteita ylle. Sain ajan samalle ortopedille, joka on kertaalleen jo oikean polven remontoinut ja lisäksi hoiti olkapäätä.

Tänäaamuna heräsin mukamas ajoissa, haahuilin kahvikuppi kourassa...ja havahduin siihen, että kello on jo vaikka mitä. Pika-ihmistäytyminen, säntäys autolle ja käynnistys. Ja ihmettelyä, tyhjäkäynti oli perin epätasaista ja hetken kuluttua vilkkui kojetaulussa moottorin kuva. Olin jo melkein myöhässä ja tankatakin piti, joten normaaliakin tehottomamman kotteron kanssa liikkeelle ja Apexiin. Moottorinkuva alkoi jossain vaiheessa vilkkumisen sijasta palaa jatkuvasti ja mietin, että pääsenköhän enää parkkihallista pois. Olin tohtorin luona vain muutaman minuutin myöhässä, ihme kyllä.

Ortopedi väänteli, käänteli, murjoi ja tunnusteli, ja huomasin mitä vasemmalle polvilumpiolle ei ainakaan kannata tehdä. Sietämättömän kivuliaan muljautuksen jälkeen tohtori totesi, että katsotaanpas magneettikuvien perusteella mitä tehdään. Leikataanko, truutataanko rustopinnoille ainetta joka ehkä auttaa, vai seurataanko. Niin, ja nyt olisi valinnan paikka - juoksu lahottaa entisestään, lopettaminen säästäisi niveliä. Jälkimmäinen vaihtoehto taitaa olla voitolla, mikä ei entistä kilpajuoksijaa kauheasti ilahduta. Melkein voisi kiskaista terapiahumalat, muttakun päivystän maanantaiaamuun asti...

Parkkihallissa odotteli moottorinkuviaan vilkutteleva kottero, ja kävin hukuttamassa murheet Stockan kahvion croissanttiin. Jussi komensi ajamaan LMS Serviceen Helsinginkadulle, ja siellä mekaanikkoukkeli otti Golfin hellään huomaansa. Vikamuisti paljasti, että kakkossylinterin sytytyspuola oli mäsä, joten uusi kehiin. Jätin siedettävän kokoisen setelin vastalahjaksi siitä, että sain alleni vähemmän täristävän auton. Palvelu oli muuten huomattavasti parempaa kun VW-autossa. Saisikohan yhtä näppärästi jostain parin uusia polvia?