Auringonpaisteen ja lämpimien kelien lisääntyessä on saunassa yhä useammin heti aamusta kolme karvanaamaa vaatimassa heidän ulko-ovensa avaamista. Parhaassa tapauksessa Nemo tulee sängyn viereen esittämään komentoäänellä vaatimuksen. Ensin ruokaa, sitten ovi auki. Tai ovi auki, ja ruokaa vasta sitten. Tai ovi auki, ja ruoka tarjoiltuna ulkohäkkiin. Ja maankamara kuivaksi samalla, kiitos. Ai ei vai? No minäpä huudan tässä kunnes alkaa tapahtua! Onneksi Nemolla ei ole samanlaista sumutorviääntä kun Cissellä, vaan sieltä lattianrajasta kuuluu pieni äkäinen "knä-u".

Ulkotarhassa on yksi laudoista väsätty hylly, jonka päällä oli pötkötetty niin tehokkasti, että yksi lauta oli irronnut. Pääsiäisenä sainkin, heti Jussin lähdettyä tallille, tarttua työkaluihin. Huonompi homma oli se, että kaikki huushollin työkalupakit ovat joko raksalla tai tallilla, ja akkuporakonettakaan ei tahtonut löytyä. Hätä keinot keksii, ja sivuleikkureiden ja sen kaapin syövereistä löytyneen porakoneen avulla on pötköttelypaikka taas entistä ehompi. Naapureilla mahtoi olla taas hauskaa - hujoppi vääntäytyy ruuvit suusta sojottaen, porakonetta heilutellen pikkuruisesta aukosta häkkiin, ja taistelee hetken lautojen ja katkenneiden ruuvien kanssa.

Hääräsin pihalla ja sisätiloissa, ja Jussi hääräsi tallilla possun kimpussa. Kaiket päivät... Maanantaina sain oman osani tallikomennuksesta, kuulemma piti pukea renkaanvaihtovaatteet ylle. No selvä, ulkoilupökät jalkaan jotta voin siirrellä niitä rinkuloita. No kuinkas sitten kävikään? Havainnollinen esitys Golfin tunkkauksesta, ja sen jälkeen huomasin vaihtavani niitä renkaita ihan omin pikku kätösin. Hikihän siinä tuli, ja pari ärräpäätäkin taisi päästä. Taidan olla tottunut liian hyvään palveluun näissä autoasioissa... Häippäsin suvikumit alla kohti autopesua, ja Jussi palasi myöhemmin illalla rättiväsyneenä. Golf sai häädön parkkiruudusta, ja insinööri potee muutaman päivän ruumiillisen työn aiheuttamia lihasjumeja.

Ai niin. Cissellä on suuri hätä aina, kun menen kylppäriin ilman häntä. Päivänä eräänä ovenkahvaa härkkivä sintti onnistuikin tavoitteessaan, ja huomasin kököttäväni pöntöllä avonaista ovea tuijottaen. Cisse itse oli niin hämmentynyt, että jäi ovenrakoon istumaan ja kommentoi aikaansaannostaan suurella äänellä. Uutta ovenavausta ei ole vielä tapahtunut, eikä toivottavasti tapahdukaan. Muutama kahva on käännetty sojottamaan ylöspäin Nemon ovenavailun takia, ja voi näyttää hassulta, jos huushollin kaikki kahvat osoittavat kohti kattoa.