Aamulla bongasin bussin ikkunasta taas sellaisen performanssin ettei mitään järkeä. Parin moottoritien ja pienemmän väylän liitoskohdassa on ramppeja kolmessa tasossa, ja autoja suhaa siellä ihan riittävästi. Bussi ryömiskeli ruuhkassa (jonka aiheutti kolmen auton kolari) ramppia pitkin ylöspäin, ja katselin joutessani vastakkaisesta suunnasta tulevan rampin tapahtumia. Siellä ei ollut liikennettä nimeksikään, kunnes kolme-neljä autoa päätti tämän olevan huono suunta. Mitä mahtoivat kuskit tehdä? No, ensin autoja valutettiin taaksepäin kohti moottoritietä (muu liikenne sai väistellä näitä sankareita), kunnes ilmeisesti taaksepäin vilkuilu sai luvan riittää. Tyypit rupesivat kääntämään autojaan keskellä ramppia! Muu liikenne sai seistä sillä aikaa, kun nämä sankarit saivat autonsa nitkutettua ahtaassa rampissa ympäri, ja sen jälkeen tyypit lähtivät muina vinosilminä porhaltamaan kohti vastaantulevaa liikennettä. Unfuckingbelievable.

Täällä ei ole useimmiten aamuisin niin paljon autoja liikenteessä, että niistä normaalilla ajotyylillä saisi pahan ruuhkan muodostettua. Paikalliset valopäät kuitenkin tunkevat esimerkiksi moottoritien ramppiin niin leveänä rintamana, että rampin edusta menee tukkoon pelkästään sen takia, että kaikkien täytyy väistää kaikkia. Ja kolmekaistaisesta moottoritiestä on parhaimmillaan kaksi kaistaa tukossa rampin kohdalla sen takia, että sivusta koittaa joku kuski tunkea kotterollaan rampille ennen muita. Jonotustyyli on siis sama kun esimerkiksi metrossa automaatilta lippua ostaessa. Kyynärpäätaktiikka toimii parhaiten, mutta autolla toisten töniminen käy kukkaron päälle. Kaikki änkevät näinollen kotteronsa noin sentin päähän esimerkiksi rampille pyrkivän kuskinpuoleisesta ovesta, ja soittavat torvea. Onneksi ei tarvitse itse ajaa täällä. Olisin varmasti päivittäin repimässä jonkun ressukan ovea auki ja huutamassa julki ajatuksiani tyypin ajotyylistä.

Viime viikon autoilu ja lentokoneessa kökötys aiheuttivat ilmeisesti sen, että alakerran hierontaputiikissa pieni kiinalaispimu sanoi niskaa hieroessaan "your neck no good". Hän myös löysi ne kipeät pienet lihakset, jotka päätä vasemmalle kääntäessä ilmoittavat olemassaolostaan, ja möyhensi tarmokkaasti niitä. Lisäksi alaselästä löytyi niin meheviä jumikohtia, että niiden painelu tuntui varpaissa asti. Oma rakas tomumaja on ollut viime aikoina hiukan huonolla hoidolla, ja nyt täytyy ottaa vahinko takaisin. Aamulenkit, uinti ja hierojatädin murjonta takaisin repertuaariin, ja karkinsyönti vähemmälle...