Blogin päivitystiheys on taas ollut luokattoman huono, vaikka (lähinnä ihmisille) on tapahtunut kaikenlaista. On vietetty talviloma Pietarissa, on lääkitty Cissen alkavaa silmätulehdusta ja annettu koko karvanaamaporukalle matokuuri. Viimeksimainitusta seurasi sivumennen sanoen se, että myös huusholli ja kirjoittaja itse oli matolääkkeessä..

Sen sijaan, että alkaisin kirjoitella kaikista sattumuksista, annan kuvien puhua puolestaan. Tässä ollaan laajarunkojen kanssa ulkona, ja tietysti flexejä ei löytynyt siihen hätään mistään. Talutusnaruna on siis hamppuköysi, pakkasta reilusti toistakymmentä astetta ja lunta tuli. Laajiksilla tuli hyvin nopeasti kiire takaisin sisälle, ja Cisse pääsi vuorostaan ulos. En edes yrittänyt pukea valjaita, vaan nappasin herran syliin ja painelin etupihalle...ja huuto alkoi samantien. Kylmä oli, ja Cisse koitti kovasti möykäten kaivautua takin sisään. Vaatteen uumenista kuului edelleen protestiääni, joten siirryimme takaisin sisään. Tämän jälkeen ei ihan hetkeen ulos haluttu.

 

Saunassa on hyvä köllätellä. Cisseä ei laajiksien kimppaan vieläkään hyväksytä, mutta yksinään nuo kyllä sietävät sinttiä. Remu on monesti jo pessyt, ja Nemo houkuttelee säntäilyleikkiin.

 

Kaverin katilla oli ilmeisesti idiopaattinen kystiitti ("idiootti kysta"), ja lääkitä piti. Casimir does not approve.

 

Cissellä on tapana telakoitua emoalukseen, tässä tapauksessa aluksen virkaa sai toimittaa Jussin jalkoväli. Telakoitumisasento on usen outo, tässä oleva on ehdottomasti sieltä merkillisimmästä päästä. Haiseeko oma tassu pahalle, vai mikähän tässä on ajatuksena?

 

Jussi on viettänyt aikaansa tallilla, ja possu on päässyt moottoristaan eroon. Huono homma oli siinä, että 24-vuotiaan koneen sisuksista löytyi kaikenlaista ei-niin-kivaa-mutta-kallista, ja nyt toivotaan että kosla tulee kuntoon kesän ajoja silmälläpitäen. Eiköhän se, insinöörin ajohalut on ihan yhtä suuret kun minunkin.

 

Porsche-kausi alkoi jo omalla tavallaan - Mäntsälässä Elferklassikin tiloissa oli Porsche-Ladyille järjestetty tekniikkailtapäivä. Aivan loistava kokemus, Jyrki osasi tehdä tekniikasta mielenkiintoisen kuuloista. Parasta oli se, että käsinkosketeltavia esimerkkejä oli iso kasa - moottoripukissa oli tutunnäköinen kone (944-mallin ahtamaton moottori), ja kaikenlaista osaa oli pöytä notkollaan. Ja pääsimme huoltotilaan vilkaisemaan työn alla olevia autoja.

 

Toin kaupasta ruukullisen vehnää, ja sen kimpussa oli samantien kolme karvanaamaa. Ei mennyt kun hetki, kun ruukku näytti siltä, että tärähtänyt viikatemies olisi käynyt sitä silppuamassa.

 

Joanna ja Kasper Pietarissa Eremitaasin edessä. Tuona päivänä oli lievä krapula, ja Eremitaasiin oli aivan tuhannen pitkä jono, joten sisälle emme menneet. Komea se oli ulkoakinpäin

 

Iisakinkirkossa sen sijaan kävimme, ja se oli sisältä aivan älyttömän komea. Aivan kuten ne pari muutakin kirkkoa, jossa kävimme. Pietarin ja Paavalin katedraalissa saimme lisäksi kuulla munkkikuoron neljän hengen ex-tempore -esityksenä yhden virren. Huomasimme yht'äkkiä olevamme pikkuruisessa sivuhuoneessa, ja munkit ajattelivat että meitäpäs hiukan laulattaa. Ja voi hyvänen aika mikä esitys, ihan järjettömän hienon kuuloista. Laulu täytti pienen huoneen jokaista koloa myöten, ja ukot olivat selkeäsi laulaneet aikaisemminkin. Käsittämättömän hienoa. Pieksi melkeinpä Mariinskin konserttitalolla kuullun Mozartin Requiemin.